Hirdetés

Továbbra sem kell félnie a nerfektől az egyik legjobb jungler/mid hősnek

Általában a flex pickek garázdálkodására gyorsan le szokott csapni a Riot Games, ezúttal azonban nem ez a helyzet.

Hirdetés

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy végigpörgesse az elmúlt patchek leírásait. Nem árul zsákbamacskát a Riot sem, gyors keresés után kiderülhet, hogy Ekko a 10.3-as frissítésben kapott nerfet, de ezt is csak a jungle-ben érezte meg igazán a hős. Midesként szinte egyáltalán nem számol vele a fejlesztőcsapat, a 9.18-ban és 9.16-ban érkezett nerfek sem hatották meg túlságosan a karaktert. Jelenleg is az egyik legjobbnak számít több szerepben is, de még mindig nem kell arra készülnie a mobilis champnek, hogy visszaesik az ereje.

Ekko jungle

Az op.gg statisztikái szerint az összes dzsungeles szerepbe pickelt hős között 11. legerősebb Ekko, miközben a 6. legnépszerűbb is. Ilyen számokkal csak Zac és Elise rendelkezik, de egyik karakter sem tekinthető valódi flex választásnak. A full AP build tökéletesen passzol a dzsungeles posztra, nem kell Cinderhulkkal és más tankos itemekkel vacakolni. A Zhonya és a Protobelt elég szívósságot biztosít, mellé mehet a Lich Bane és a Morellonomicon. Ha menekülni kell ott az ulti, ha sebzésre van szükség, akkor ott van a passzív, a Q és az E. A legfontosabb, hogy a W-t jó helyre pozicionáld, mivel az az egyetlen igazi engage képességed.

Ekko mid 

100 idézőből nagyjából 30 dönt úgy, hogy inkább midre viszi be a csodagyereket. A játékstílus és az építési mód sem különbözik a másik poszttól, full AP és folyamatos roamolás kell ahhoz, hogy igazán hatékony legyen a champ. Maxolni a Q-t kell, utána jöhet az E, a main sebzés amúgy is a gyors burst lesz, amihez a W csak annyit tesz hozzá, hogy lelassítja/elkábítja a célpontot. 

Ekko hiába tűnik tökéletes assassin mage-nek, nem egyszerű vele kibontakozni. Nagyon érzékeny a hős a CC-kre, mivel tankossága nem igazán van. Az ultit mindig figyelni kell, mivel előfordulhat, hogy menekülés helyett az ellenfél karjaiba ugrasz vele. Ameddig forró a vas, addig kell ütni, így van ez Ekko esetében is. A Riot nem tervezi egyelőre a gyengítését a hősnek, sem közvetlen, sem közvetett módon, például tárgyakon keresztül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Melyik Ekko az erősebb: mid vagy jungle?

 • 11 %
 • 2 %
 • 83 %
 • 4 %
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • krissz49 13 napja
  Nagyon erős
  0 0 Válasz
 • Aizen 12 napja
  Az egyik kedvencem mióta megjelent. Azért figyelni kell mert nem minden matchup állja meg a helyét. Viszont nem tudom ki emlékszik még rá de volt idő mikor topon a tank ekko volt a meta, tényleg undorító volt de azt is szerettem.
  0 0 Válasz
  • Tranqu 12 napja Aizen
   Valamelyik héten kaptam egy olyan top lanert aki tank ekkot játszott, hát rohadt undorító egy dolog.
   0 0 Válasz
 • cstomi468 12 napja
  valóban ha oda tévedek mid re akkor insta bann mivel 1 r lenyomásával megmenekül + még nyer is nem mellesleg hatalmas sebzés társul hozzá sajnálatos módon én nem tudok jól bánni a hőssel de láttam már olyanokat akik igazán jól használják akkor meg akár 1v5 is a vége
  0 0 Válasz
 • Tranqu 12 napja
  Egy ideje már csak ekkot bannolok mert jg-ben még mindig erős.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?