Faker, Sneaky, Doublelift és Uzi: óriási rekordok a LoL e-sportból

Faker és Uzi is rekorder, de van olyan, amiben Sneaky a legjobb.

Gondolkoztál már azon, hogy hány percig tartott a leghosszabb profi LoL mérkőzés? Milyen kategóriában van jobb Fakernél? Esetleg azon, hogy hány gyilkosságot számlál már a világ legvéreskezűbb játékosa? Az alábbiakban megtudhatsz néhány érdekességet a világ legnépszerűbb MOBA játékának, a League of Legendsnek a kompetitív világáról. Jöjjenek a LoL e-sport rekordok!

Leghosszabb profi LoL mérkőzés - 94:40

Még casual szinten is ritka, hogy egy-egy mérkőzés 60 percnél tovább tartson, de a 90 percnél hosszabb összecsapásokat tényleg nagyítóval kell keresni. A profik között főleg nem gyakori az, hogy túlságosan elhúzódjanak az összecsapások, ezért is különleges a Jin Air GreenWings és az SK Telecom T1 2018-as teljesítménye. Mindössze 24 gyilkosság történt, miközben a csapatok 10 alkalommal dobálták egymás között az aktuális aranyelőnyt. Teddy 1465 miniont farmolt Sivirrel, megérdemelten kapta az MVP címet a győztes meccs után. Ezzel a Bo3-at elveszítette Faker és az SKT, de legalább bekerültek a történelemkönyvekbe.

Legrövidebb profi LoL mérkőzés - 11:48

A LoL hőskorában az Armageddon óriási pofonba szaladt bele a KL Hunters ellen. Bár lassan indult be a párharc, végül 19 gyilkosság történt a rekord rövid vérfürdőben. Az Armageddon nem sokkal később 13 perc alatt kapott ki még ugyanezen a versenyen, kellemetlen emlékekkel távozhattak a játékosok a szingapúri tornáról. 

Legtöbb gyilkosság egyetlen meccsen - 24

2015-ben Marcus "Valkyrie" Ko Chin Siong úgy döntött, hogy ideje kicsit felpörgetni az eseményeket. LeBlanc pickjével megdöntötte Seon korábbi rekordját, ennek is köszönhetően simán átgázolt a KTHXBAI gárdáján az Insidous Legends.

Legtöbb gyilkosság a pályafutás során - 3141

Valószínű nem kell bemutatni nektek Uzit, a világ egyik legjobb lövészét. Már 2012-ben bemutatkozott a profi mezőnyben a kínai játékos, aki azóta is töretlenül farmolja a minionokat és a gyilkosságokat. Hét alkalommal is pentázott az RNG legendája, ezzel egy újabb rekordot véshet fel neve mellé a még mindig csak 22 éves fiatal srác.

Legtöbb mérkőzés - 779

A valaha volt legjobb League of Legends játékos egészen elképesztő karriert tudhat maga mögött. Háromszor nyert világbajnoki címet, bejárta a világot, megfordult az országos TV csatornán és rengeteg barátot szerzett magának, miközben végig megmaradt a szerény, visszahúzódó egyéniségének, amire annyira büszke. Fakertől 48 meccses lemaradásban van Rookie, az Invictus Gaming midese és világbajnoka. Valószínű Faker rekordját még sokáig nem dönti meg senki, ugyanis a koreai legendának esze ágában sincs visszavonulni.

Legtöbb VB szereplés  - 7

Sneaky és Doublelift osztozik ezen a különös rekordon, de a C9 tulajdonosa idén biztosan nem gyarapíthatja a világbajnoki szerepléseinek számát. Ellenben Doublelift, aki bár szenved a Team Liquiddel, még mindig jó esélye van arra, hogy 2020-ban is ott legyen az év legnagyobb League of Legends versenyén. De hol van Faker? Ő "csak" öt alkalommal mérkőzhetett meg a világ legjobb csapataival.

Legtöbb meccs a VB-ken - 83

Itt kerül ismét a képbe Faker, aki 83 mérkőzést vívott meg a színpadon öt Worlds szereplése során. Háromszor nyert, egyszer második, egy alkalommal 3-4. helyen végzett klubjával. Uzi 72, Sneaky 78 összecsapáson bizonyíthatott a világbajnokságok történetében, valószínűleg előbbi még tovább növelheti ezt a számot.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hány percig tartott a leghosszabb meccsed?

  • 13 %
  • 57 %
  • 13 %
  • 13 %
  • 4 %
Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.