Kevesen múlt, de a címvédő Veszprém elbukott a rangadón, így átalakult az élmezőny sorrendje

Kevesen múlt, de a címvédő Veszprém elbukott a rangadón, így átalakult az élmezőny sorrendje

A címvédő Veszprém az N6 elleni rangadó mindkét meccsén kikapott, és ezt használta ki a DVSC, valamint a Honvéd, mivel a kettős győzelmükkel az élre ugrottak.

A K&H MNEB HPCL élmezőnyében némileg átrendeződött a sorrend a harmadik játéknapot követően, miután a Veszprém mindkét meccsen elbukott a Nice Gaming ellen. Az őszi szezonban és a Szuperkupán sem sikerült nyerniük. Most szintén az N6 irányította a mérkőzéseket, és bár volt néhány nagy lehetősége a címvédőnek, főleg Hajdú Viktor révén, mégis az első felvonásban Bühner bombagólja döntött a 69. percben. A második felvonásban aztán megint ő volt eredményes, már rögtön a meccs elején. Erre ugyan érkezett egy válasz a veszprémiektől, de a Nice Gaminget nem lehetett megállítani és a 36. percben eldöntötték az újabb 3 pont sorsát.

Veszprém 0:1 Nice Gaming
Nice Gaming 2:1 Veszprém

A DVSC a Vasas ellen nagyon magabiztosan állt ki, már a kezdő sípszót követően magukhoz ragadták a kezdeményezést és nagy kedvvel játszottak. Többet birtokolták a labdát és tetszetős támadásokat vezettek. Az első meccsen a Vasasnak még csak kapuralövése sem volt, míg a debrecenieknél Szakács és Hajtman osztozott a gólokon. A visszavágón csak azt folytatták, amit abbahagytak a kis szünet miatt, Gódor gyors (11. perc) találatával ismét uralták a meccset, a párharcot végül Mónus döntötte el a második félidő közepén szerzett fejes góljával.

DVSC 2:0 Vasas
Vasas 0:2 DVSC

A Honvéd szintén nem akart lemaradni, éppen ezért nagyon odatették magukat a HUN Ultras ellen. Utóbbiak számára megnehezítette a feladatot, hogy az egyik bajnokesélyes ellen kellett volna a veretlenségi sorozatukat megszakítani. Az első mérkőzésen még jól is tartották magukat, viszont a 65. percben a Honvéd áttörte a védelmüket és megszerezte a vezetést, a három pontot pedig a 83. percben Zozy duplája biztosította nekik. A visszavágón aztán még nagyobb különbségű győzelem született, a piros feketék három góllal győzték le a formán kívüli ultrákat.

Honvéd 2:0 HUN Ultras
HUN Ultras 0:3 Honvéd

A Team Plague és a Puskás igencsak fordulatos párharca színesítette a harmadik játéknapot. Rögtön az első mérkőzésen kinyitották a gólcsapot a felek, az első félidő végén 1:1-et mutatott az eredményjelző, de ez a szünet után röviddel megváltozott, a PLG ugyanis gyors találatot szerzett, majd az egyenlítés sem váratott sokáig magára. Ezt követően volt még néhány nagyobb lövés mindkét oldalon, de a döntés csak a 93. percben született meg, mikor egy jobbról érkező labdát sikerült a kapus mellett a hálóba fejelnie a Puskás támadójának. A visszavágóra ez felbőszítette a PLG játékosait, hiszen 2:0-ára el tudtak húzni, melyre egy szépítés formájában érkezett válasz a Puskástól, azonban a hajrában, az U21-es Európa-bajnok Kovács duplájával nem volt kérdés kié a 3 pont.

Puskás 3:2 Team Plague
Team Plague 4:1 Puskás

A PMFC és a Traubi csatájának első felvonásában egyetlen találat döntött. A 72. percben a vendégek támadója, Cserjesi Ádám forgolódott a tizenhatoson belül, majd a kapufa segítségével lőtt nagy gólt. Ez a mozzanat kellett, hiszen mindössze két kaput eltaláló lövésük volt, míg a hazaiaknak csak egy. A folytatás viszont már eseménydúsabbra sikeredett. Először a Traubi ragadta magához a vezetést egy 20 méteres bombával, de még az első félidőben összejött az egyenlítés egy szemfüles akció végén a PMFC-nek. A lefújás előtt azonban újra a Traubinál volt az előny. A második játékrész megkezdése után volt még egy nagy bombájuk, de ebből nem lett gól, míg a másik oldalon az 52. percben Horvát csapott le egy labdára, amivel begyalogolt a tizenhatoson belülre és kiegyenlített.

PMFC 0:1 Traubi
Traubi 2:2 PMFC

A tabella a 4. játéknap után:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!