Trollkodással fűszerezett hétvégén van túl a LEC és az LCS - Véget ért az alapszakasz

A következő hétvégén már a rájátszás mérkőzéseit élvezhetjük.

Az elmúlt hétvégén a LEC-ben véget ért az alapszakasz, valamint az LCS sincs már messze tőle, a koronavírus okozta kimaradás miatt csak 9 hetes lett ezúttal a bajnokságok ezen része. Azok a csapatok, akiknek egy-egy győzelem még kulcsfontosságú volt, ők bizony az otthoni körülmények ellenére is maximálisan tolták a try hardok, voltak viszont olyanok, akiknek már nem számított, hogy győzelem, vagy vereség, a helyezésük garantált volt, ők alternatív módon színezték meg az adást. 

LEC

Nem sokon múlt, hogy a Rogue csapata elveszítse a rájátszást érő helyezését, ugyanis pénteken az addig 2-14-es teljesítményt produkáló SK Gaming, szombaton pedig az addig 5-12-t produkáló S04 is megverte őket, így hajszálpontosan az utolsó play-offot érő helyen mehetnek tovább a szezonban. A MAD Lions pénteken nem, de szombaton nagy formában volt, elkalapálták az Origent, így a negyedik helyről várhatják a folytatást. A Fnatic számára szombaton már világos volt, hogy bármi történik, ők osztott második helyen végeznek az alap szakaszban, úgyhogy egy kevésbé komoly... na jó, fiesta meccset játszottak a Vitality-vel, akik el is hozták a győzelmet.

A G2 részét valószínűleg mindenki ki tudja találni, masszív 2-0-val zárták a hétvégét, Wunder az első napon Kalista, a másodikon pedig Bard toppal múlatta az időt. Utóbbi meccsen a Misfitset sem kellett félteni, Dam Dam Teemo topot hozott erre a mérkőzésre.

Íme a LEC alapszakaszának eredményei, a top 6 csapat küzdelmeit kísérhetjük majd figyelemmel a hétvégén kezdődő rájátszásban.

LCS

A tengerentúlon drámába illő élményt élt át a Team Liquid. Mindkét mérkőzésüket elvesztették, mind a FlyQuest, mind a Cloud9 ellen alulmaradtak, így kétszeres címvédőként most a rájátszásban sem lesznek ott. Broxahnak így elsőre az amerikai álom nem jött össze, de hátha nyáron majd szépítenek. A Dignitas príma 2-0-s hétvégét hozott össze, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy az Immortalst megelőzzék, a halhatatlanok fölénye olyan nagy volt, hogy még két vereség után is van esélyük a play-offra, ugyanis fej-fej mellett áll a két csapat a hatodik helyen.

Ma azonban még lesznek mérkőzések, a FlyQuest és a 100Thieves azért játszik, hogy eldöntsék ki szállhat harcba az Evil Geniuses-szal, a Dignitas és az Immortals pedig azért, hogy ki mérje össze tudását a Golden Guardians-szal.

Az LCS tabellája jelenleg így fest:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!