Senna most igazából ADC, vagy support karakter?

Senna most igazából ADC, vagy support karakter?

A funneling taktika átvándorolt midről botra.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságtól az LCS-ig hódít a Senna bot lane. A csavar a történetben, hogy általában nem a support szerepben játszó idéző választja be Lucian feleségét, hanem az ADC, aki utána nem farmol. Ez a különleges helyzet azt eredményezte, hogy meg kell tanulniuk a támogatóknak farmolni, az ADC-knek meg kicsit passzívabban játszani. Ez a funneling taktika tökéletesen bevált már több profi kezében is, de miért működik ennyire jól? Ezt tudhatjátok meg a továbbiakban!

Senna, mint passzív ADC

A távolsági hős support tárggyal kell, hogy megérkezzen az alsó ösvényre, ugyanis csak ebben az esetben garantálható az, hogy elegendő gold és lélek is összegyűlik számára. A Riot Games folyamatosan arra törekedett, hogy Senna népszerűsége és erőssége visszaessen. Először legyengítették a képességeit és a sebzését, majd megváltoztatták a passzívját, hogy jóval kevesebb lelket tudjon begyűjteni a folyamatos last hiteléssel. A meta gyorsan reagált ezekre a nerfekre, először egyáltalán nem választották a hőst. Visszatértek olyan ADC-k, mint Varus vagy Kalista, de utána rájöttek az idézők, hogy Sennában is van még kakaó, csak másképp kell megközelíteni a hölgyet.

Nem ADC szerepkörben kell használni, hanem kvázi supportként, azaz Spectral Sickle-t kötelező vásárolni rá. Ezután jöhetnek a Lethalitys tárgyak, mint az Umbral Glaive és a Duskblade of Draktharr. Idézői képességből a Flash mellé a Heal az egyértelmű választás, lehet még próbálkozni Barrierrel is, ha plusz védelemre van szükség.

Senna mellé kit kell választani?

Oké, Senna nem farmol, de akkor kit érdemes pickelni a nem túl tankos karakter mellé. Kézenfekvő megoldásnak tűnik egy Tahm Kench, aki képes megvédeni Sennát, miközben a last hitelés sem jelent neki problémát. Általában ezzel a taktikával nem lőhettek mellé, ha szeretnétek kipróbálni a funnelinget. Tahm mellett Nautilus sem légből kapott ötlet, mivel AP-sként még sebzést is ki tud osztani a vasmacskás champ, ahogy azt a fenti videóban IgNar is tette. 

Nézd meg esport2tv K&H MNEB S2 LoL - 2. forduló - WSE vs AGW (Bo1) című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A K&H MNEB LoL S2 alapszakaszában a WSE csapata mutatta meg, hogy akár egy Zyra is jól illik Senna mellé. Matebuff visszafogta magát és átengedte hextasynak a rivaldafényt, aki élt is a lehetőséggel és nagyszerű játékkal dominálta az AGW elleni összecsapást.

Senna könnyedén tudja gyűjtögetni a lelkeket, miközben lekötésével, gyógyításával és ultijával képes támogatni csapatát akár nagyobb távolságból is. Nem szabad megfeledkezni a Glacial Augment rúnaválasztásról sem, ami plusz egy CC-t biztosít a lövész/támogató számára. Valószínűleg a Riot is figyeli, hogy miként alakulnak a Senna funneling kompozíciók győzelmi arányai, de egyelőre nincs tervben gyengítés a True Damage banda énekeséhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kipróbáltad már a Senna funnelinget?

  • 12 %
  • 0 %
  • 45 %
  • 42 %
League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.