Top 5: Milliókat kaszálnak a legsikeresebb női e-sportolók

Top 5: Milliókat kaszálnak a legsikeresebb női e-sportolók

Az e-sportban hatalmas összegek mozognak, amiből a női mezőny is szeretne egy szeletet magának.

Az e-sportolás mára egy karriercéllá vált rengeteg fiatal és idős számára, ugyanis a legjobbak simán meg tudnak élni a versenyeken elért eredményeikből és az ehhez kapcsolódó egyéb bevételekből. Szponzori szerződések tucatjai és rajongók tömegei hevernek a legnagyobb nevek előtt, akiknek csak ki kell nyújtani a kezüket, ha szeretnének néhány "hat számjegyű" összeget hozzácsapni a bankszámlájukhoz. A női mezőny jelentősen kisebb méretű, mint a férfiaké, ezért a lehetőségek is korlátozottabbak. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a befektetett munkával és a páratlan tehetséggel nagy pénzt leakasztani az e-sportból, de a számok önmagukért beszélnek. A valaha volt legsikeresebb női e-sportoló által felhalmozott nyeremény elvész az összesített mezőnyben, amit a Dota 2 legjobbjai uralnak már évek óta.

Következzenek azok a női e-sportolók, akik közül többen is megkeresték már azt a pénzt, amit egy átlagos ember elkölt egész élete során!

5. HelloKittyRicki (Ricki Ortiz)

Az amerikai leányzó a 2000-s évek elején döntött úgy, hogy a verekedős játékok világában próbál szerencsét. A kezdeti szárnypróbálgatások után 2006-ban az Evo 2006 tornán döntőt játszhatott Capcom vs SNK 2-ben, amit ugyan elveszített, de 2000 dollárral vigasztalódhatott. Az eredmények lassan elkezdtek gyűlni, de az áttörő sikerig egészen 2016-ig kellett várnia az Evil Geniuses igazolt játékosának. A Capcom Cup 2016-on Street Fighter V-ben a második helyezést szerezte meg, amivel egycsapásra milliomos lett. 60 000 dollárt, 18 millió forintot vághatott zsebre a nagyszerű szereplés után, ezzel jelenleg a lista ötödik helyét foglalja el.

Összes nyeremény: 81 366 dollár

4. Mystik (Katherine Gunn)

Mystik jókor ért fel a csúcsra, ugyanis 2010-ben, alig 22 évesen megnyerte a WCG Ultimate Gamer Season 2 Halo: Reach versenyét, ezzel 100 000 dollárt zsebelt be. Előtte Dead or Alive 4-ben próbálkozott, de "csak" 22 000 dollárt és egy második helyet tudott begyűjteni az évek során. A profiskodása után visszavonult és tartalomgyártásban találta meg a boldogságát.

Összes nyeremény: 122 000 dollár

3. HaganeNoTema (Siobhan Bielamowicz)

Az ausztrál lányról kevés információ lelhető fel az interneten, egy viszonylag kevesebb figyelmet kapó játékban halmozza már évek óta a sikereket. Az Attack on Titan Tribute Game versenyeken hatalmas összegeket osztanak szét a legjobbak között, amikből HaganeNoTema megalapozta a jövőjét. Többségében első-második helyen végez a legnagyobb tornákon, így kaparinthatta meg az összesített lista dobogójának alsó fokát.

Összes nyeremény: 122 716 dollár

2. Liooon (Xiao Meng Li)

A kínai lány teljesítménye mellett nem lehet elmenni. 2019-ben a BlizzConon maga mögé utasította a világ legjobbjait, így első női játékosként emelhette magasba a Hearthstone világbajnokának járó trófeát. Érdemes vele komolyan számolni a jövőben is, mivel a HS e-sport egy percre sem tart pihenőt, folyamatosan jönnek az újabb és újabb versenyek. A világbajnoki cím mellé 200 000 dollár is járt, amire Liooon széles mosollyal csapott le.

Összes nyeremény: 213 200 dollár

1. Scarlett (Sasha Hostyn)

Óriási fölénnyel vezeti a női mezőnyt Scarlett, aki már 17 évesen hazavihette első nyereményét. Nem próbálkozott más játékokkal, egész életét a StarCraft II-nek szentelte. Ez egy kiváló döntés volt, ugyanis 24 éves korára a világ egyik legjobbjaként beszéltek róla. Az eredmények záporoztak, a kanadai lány egyre nagyobb és nagyobb pénzdíjakat söpört be. 26 évesen, rengeteg lejátszott Zerg mérkőzéssel a háta mögött, első női SC2 major győztesként várja a kihívókat, akik elvehetik tőle a megérdemelt első helyezést. 

Összes nyeremény: 357 563 dollár

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!