Gólzáporok és döntetlenek, átrendeződött a tabella a hétvége után

Gólzáporok és döntetlenek, átrendeződött a tabella a hétvége után

A húsvét előtti szünet utolsó játéknapja hozta a legszorosabb fordulót, rengeteg meccs csak egy góllal dőlt el, de akadt jó pár, ahol nem jutottak dűlőre a felek.

A Team Plague először hazai pályán fogadta az ultrákat, és gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot, Tóth ugyanis már a 10. percben egy bombagóllal megszerezte a vezetést. Barbalics aztán egy 30 méteres, szenzációs kiugratással hozta pompás helyzetbe Kovácsot, aki az átvétel után megduplázta az előnyt. A szépítés nagyon szép volt, csak már későn érkezett, a 91. percben Don Kozy kozmetikázott az eredményen. A visszavágón egy szöglet után újabb villámgyors gól született, Barbalics lőtt kapuba a 9. percben, majd a 75. percben fülelt le egy átadást, és 15 méterről beállította a végeredményt.

Team Plague 2:1 HUN Ultras
HUN Ultras 0:2 Team Plague

Nagy lehetőség előtt állt a DVSC, és ha nem is teljes mértékben, de azért éltek vele a pirosak. Az MTK ellen az első félidőben ugyanis három találatot is összehoztak, ebből kettőt az első negyedórában. Erre egy válasz ugyan érkezett, de ez csak a szépítésre volt elegendő. Szakács duplázott, és a debreceniektől még Hajtman talált be, míg a másik oldalon Balásfalvi volt eredményes. A visszavágón aztán az iram valamivel kisebb volt, de a mezőnyben ment a birkózás, de jobban zártak a védelmek, illetve a középpálya. Kapuralövés is csak hébe hóba jött össze, viszont a DVSC előtt óriási lehetőség adódott a 91. percben, Mónus szerzett labdát, ami néhány passz után eljutott Gódorig, aki 11 méterről nem tudott gólt szerezni, de Bíró óriásit védve pontot mentett csapatának.

MTK 1:3 DVSC
DVSC 0:0 MTK

A TrollFoci és a PMFC nagyot küzdött egymással. Az első meccsen hatalmas fölényben játszott a TrollFoci együttese, de Németh Gáborral a kapuban nem tudtak elbánni. Előbb utóbb azonban várható volt, hogy meginganak majd, és ez az 58. percben meg is történt. Ács 17 méterről szerzett vezető találatot. A Pécs ezután is derekasan harcolt, és igyekezett helyzeteket kialakítani, azonban csak kapufáig jutottak, így egyetlen gól döntött a 3 pontról. A második felvonásban aztán ellazultak a játékosok, és kinyílt a gólcsap. Egy villámgyors gólváltást követően nagy iramban folytatódott a találkozó. Nagy elánnal és ügyesen játszva viszont a PMFC egy remek akció végén újra magához ragadta a vezetést Horvát révén. Ám ezután egy büntető borzolta a kedélyeket, a tizenegyest a TrollFoci támadója, Ács belőtte és egyenlített újfent. Erre rátett egy lapáttal egy pécsi piros lap, ami után már nem bírták tartani az állásaikat, és a TrollFoci bedarálta őket.

TrollFoci 1:0 PMFC
PMFC 2:4 TrollFoci

A Honvéd és a Veszprém nem hétköznapi rangadót vívott egymással. Ilyen első negyedórát nem sűrűn látni, 15 perc alatt idegenben ugyanis a Honvéd hármat is lőtt és csak egyet kapott. Ezzel nagyságrendileg kialakult a végeredmény, bár az első félidő 36. percében Csiklya Csaba tovább növelte a különbséget, amire Hajdu egy büntetővel tudott csak válaszolni, 4:2 a Honvédnek. A visszavágón aztán teljesen megfordult a játék képe, mintha szerepet cseréltek volna a felek. A korai gólok elmaradtak, de a Veszprém címvédőhöz méltóan uralta a játékot és végül egy hatalmas kapuskirúgás után a továbbfejelt labdával léphetett ki Kele és lőtte hálóba a labdát, majd egy újabb büntető, melyet Petrás értékesített megpecsételte a Honvéd sorsát. A hosszabbításban már túl későn érkezett tőlük a szépítés.

Veszprém 2:4 Honvéd
Honvéd 0:2 Veszprém

A Nice Gaming nagyot léphetett volna előre, de a sokak levesébe beleköpő Traubi most is aktivizálta magát. Hazai pályán ugyan magabiztosan nyertek 2:0-ára, viszont idegenben pontokat hullajtottak. A visszavágón ugyanis nem tudták bevenni ellenfelük kapuját, így be kell érniük a harmadik hellyel a 4. játéknap után. A Traubi viszont nagyon fontos pontot szerzett ezzel, mert bár le vannak maradva a középmezőnytől, egy picit biztosították a helyüket a kiesőhelyektől távolabb.

Traubi 0:0 Nice Gaming
Nice Gaming 2:0 Traubi

A Vasas és a Puskás egymással rendezhette volna le az előrelépés kérdését, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel. Olyannyira nem, hogy az előbbi csapat a két mérkőzést kaput eltaláló lövés nélkül hozta le, és bár az utóbbiak próbálkoztak lelkesen sokkal több babér nekik sem termett. Az első mérkőzésen összejött a hajrában egy büntető a Puskásnak, de a középre tartó labdát a kapus hárította, így maradt a gól nélküli döntetlen mindkét meccsen.

Vasas 0:0 Puskás
Puskás 0:0 Vasas

A tabella:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



A cikkben lévő 3 gól közül melyik tetszik a legjobban?

  • 83 %
  • 8 %
  • 8 %