Gólzápor esett, mégis egyetlen találat döntött az Újpest vs Honvéd 1v1 rangadón

Gólzápor esett, mégis egyetlen találat döntött az Újpest vs Honvéd 1v1 rangadón

Banai Dávid az Újpestből és Nagy Gergő a Honvédból elképesztően szoros csatát vívott a hétvégi FIFA20 NBI Challenge összecsapásán.

Immáron harmadik alkalommal feszülhetett egymásnak két FIFA játékos az NBI Challenge berkein belül, és az Újpest harmadjára bizonyíthatta rátermettségét. Eddig egyszer sikerült nyerniük, a Kisvárda ellen, Rekál, a népszerű Youtube videós azonban még nagy falatnak bizonyult.

Most a Honvéd vállalta nagy örömmel a kihívást, a párosítás pedig nem volt más, mint Banai Dávid és Nagy Gergő. A lilákat képviselő Dávid már másodszor kapott lehetőséget, és miután az első fordulóban bizonyított, most is nagy elánnal futott ki a PSG-vel a virtuális gyepre. Ellenfele Gergő, a Honvéd középpályása, kedvenc csapatát, a Dortmundot választotta.

Az első mérkőzés nagy lehetőségeket hozott mindkét kapu előtt, bár túlnyomó többségében Dávid kontroll alatt tartotta az eseményeket. Mindenhonnan próbálkozott, de nem bírt előnyhöz jutni, míg nem a 92. percben egy 20 méterről leadott bombája végre beakadt. A visszavágón aztán a 36. percben kinyílt a gólzsák. Ugyan a vezetést Gergő szerezte meg, de a második félidőben fordított Dávid két pazar találattal, előbb Hummels öngólja segített neki, aztán Neymarral szólózott be 30 méteren keresztül egészen az ötösig. Erre válaszul, szinte a középkezdés után Sanchoval egyenlített a Honvéd futballistája. Jött az újabb csavar, mivel a rendkívül jól védő Bürki hibázott egyet, alászaladt egy ártatlan beadásnak, és a továbbpattanó labdát Di Mariával értékesítette Dávid. Ez az öröm megint nem tarthatott sokáig, Gergő azon nyomban egyenlíteni tudott, most Brandtel fejezte be az akcióját. Az utolsó gólváltásra a hajrában került sor, a 79. percben előbb Mbappé talált be, majd a 88. percben egy elképesztően pimasz sarkazós gólpassz után sikerült kiharcolnia a döntetlent Gergőnek, de mint kiderült összesítésben ez nem volt elegendő, így 5:4-re újfent az Újpest kapusa, Dávid diadalmaskodott.

Ezt a mérkőzést egy hamar nem felejti el az, aki látta. Ha esetleg lemaradtál volna róla, akkor most megnézheted:

A mérkőzés után egy rövid beszélgetés is volt a felek között, megtudtunk egy két információt a FIFA-s szokásaikról, és az is kiderült miként tartják karban magukat koronavírus idején:

Nézd meg esport3tv Újpest & Honvéd: Banai Dávis és Nagy Gergő interjú című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Nektek hogy tetszett?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Jó ötletnek tartod az NBI csapatok FIFA1v1 meccsét?

  • 0 %
  • 100 %
  • 0 %