Hiába a nerfek, továbbra is broken a nemrég átdolgozott hős

Hiába a nerfek, továbbra is broken a nemrég átdolgozott hős

Valószínű a következő frissítésekben tovább gyengülhet a flexpick karakter.

Rengeteget kellett várni arra, hogy a mini-reworkön átesett Wukong végre megérkezzen az éles szerverekre. Átdolgozta a fejlesztőcsapat a Majomkirály passzívját, kisebb módosításokon esett át a Crushing Blow (Q) és a Nimbus Strike (E), alapjaiban változott meg a Warrior Trickster (W) és a Cyclone (R). Főleg utóbbi kavarta fel jelentősen az állóvizet, mivel a hős mostantól két alkalommal is képes feldobni az ellenfeleket, ami jelentős helyzeti előnyhöz juttathatja őt és csapatát. A 10.7-es frissítésben nem volt meglepő, hogy próbálnak valamit kezdeni a számok alapján elképesztően népszerű és brutálisan erős champpel, de a változtatások egyelőre nem tűnnek valódi megoldásnak.

Csökkentették a passzívból kapott bónusz armort és a Nimbus Strike-ot is kicsit megfaragták. Ennek ellenére a statisztikák önmagukért beszélnek. A LeagueofGraphs adatbázisa alapján Wukong jelenleg a legtöbbet tiltott hős, 45,3 %-ban bannolja valamelyik csapat. Ha bennmarad, akkor jó eséllyel elviszi valamelyik fél, mivel flexelhetősége miatt topra, midre és jungle-be is választható. 

Ezzel még nem is lenne baj, de Platinum rang felett 53,2 %-os győzelmi arányt képes produkálni, ezzel a win rate lista harmadik helyéig sikerült felkapaszkodnia. Csak Taric és Nami képes őt megelőzni, de ezek a támogatók eddig is ilyen számokat hoztak, amivel nincs is probléma. Önmagában egy support csak nagyon ritkán képes megnyerni a meccseket, nem úgy egy Wukong, amivel simán carryzhetőek az összecsapások. Egyszerre tank, assassin és bruiser, minden csak azon múlik, hogy milyen stílusban és tárgyakkal játszanak vele. 

Összességében a Black Cleaverrel továbbra sem lehet mellélőni, továbbá az átdolgozott Death's Dance is jól mutat a Majomkirályon. Ehhez kell még egy-két Lethality / tank tárgy és máris kész a mindenkit elsöprő, de mégis szívós frontline DPS.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik képességét nerfelnéd még Wukongnak?

  • 0 %
  • 0 %
  • 3 %
  • 5 %
  • 61 %
  • 24 %
  • 8 %