"Egy hónapunk volt összerakni a csapatot, de sikerült javulnunk" - PLG interjú

A Team Plague a FIFA20 Pro Clubsban is megvetette a lábát, és ha így folytatják az élmezőny sem lehet messze.

Az látszik, hogy a K&H MNEB HPCL egyre komolyabbá válik, hisz rengeteg csapat igyekszik összerakni ütőképes keretet, és mellé olyan légkört teremtene, amivel az egész szezonban a lehető legjobban tudnak teljesíteni. Emellett pedig megnövekedett a kiélezett meccsek száma, kevésbé lehet biztosra menni egy papíron gyengébb ellenféllel szemben. A korábban Team Dash Gaming néven jegyzett együttes is így tett, hiszen kisebb-nagyobb változások történtek a csapat háza táján. Többek között beállt mögéjük a Team Plague, amely több hazai e-sport játékban is képviselteti magát, elég csak a Rainbow Six: Siegere vagy a League of Legendsre gondolni, ezáltal pedig szervesen a K&H MNEB résztvevői is. Az előző szezonban a TDG a 9. helyen zárt, de úgy tűnik az átszervezés hatékony volt, mivel jelenleg a 6. helyen található a PLG. Megszorongatták korábban a Honvédot is, és bár vereség lett a vége, ha az azóta javuló teljesítményt hozni tudják, akkor a középmezőny egyik legjobb gárdája válhat belőlük. Legutóbb például a HUN Ultrast verték meg oda-vissza és ezzel nagyon értékes 6 pontot szereztek. Az átalakulás körülményeire azonban még nem derült fény, így megkérdeztük Erdélyi Rolandot, hogy miként indult be náluk a szezon - jelenleg a K&H MNEB HPCL a 4. játéknapot zárta le -, és mi történt a csapatnál az elmúlt hetekben:

Az előző szezonhoz képest miként alakult át a csapat? Mesélj a távozókról és az érkezőkről.

"Igyekeztünk minél kevesebbet változtatni a játékoskereten, azokkal a játékosokkal dolgozni tovább, akikkel elkezdtük a munkát az előző szezonban. Kettő távozónk volt ugyan, de ők több játéklehetőség reményében döntöttek a váltás mellett! Három érkezővel büszkélkedhetünk, Barbalics Miklós, aki a Traubi csapatától érkezett, Kovács Krisztián a másodosztály gólkirálya a DLSZ színeiben, és Kurdi Levente, aki szintén a másodosztályból érkezett, a legjobb szélső címmel a zsebében!"

Az előző kiírásban a 9. helyen zártátok. Mik a legfontosabb pozitív tapasztalatok, amiket sikerült leszűrni a K&H MNEB HPCL S1 után? Miben sikerült javulnotok?

"Tóth Tamással az előző szezonban vettük át a csapat irányítását, amikor fontos személyek köszöntek el, és mindössze 1 hónapunk volt az edzésekre, és a játékosok pótlására. Nagyon nehéz feladat előtt álltunk! Csak pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk, teljes mértékben elégedettek voltunk a csapat játékával! Voltak hullámvölgyek, de szerencsére egy olyan brigádot sikerült összerántanunk, akik minden edzésen, és tétmeccsen teljes komolysággal, és odaadással játszottak! Javítani szerintem a támadásokban tudtunk leginkább, mivel voltak problémák a gólszerzéssel!"

A TDG-ből Team Plague lett. Hogyan jött a váltás és mivel kaptok többet az új névadótoktól?

"Mindenképp olyan szponzort szerettünk volna, akik teljes vállszélességgel kiállnak mellettünk, követik, részt vesznek a csapat, és a bajnokság életében! Betartott szavakra, családias légkörre, és bizalomra volt szükségünk, amit a Team Plague 100%-osan biztosít számunkra!"

Az eddigi mérkőzések alapján ingadozó a teljesítményetek. Tudtok nagyon jól játszani, aztán a visszavágón már egy teljesen másik együttesé képét festitek le. Mi történik ilyenkor, tudjátok mi okozza ezt a kettősséget?

"Az első forduló kivételével a többi mérkőzésen sikerült mindig vezetést szerezni, de sajnos kiengedtük a meccseket a kezeink közül. Hiányzik még a koncentráció és a higgadtság, amely a fontos pillanatokban elengedhetetlen, főleg egy ilyen erős mezőnyben! A bajnoki nyitányon, a DigiSport Honvéd ellen is egy egész más Team Plague-ot láthattak a nézők, mint az előző idényben. Két 1:0-ás vereség, viszont mindkét csapat lábában megvolt a lehetőség, megérdemeltünk volna 3 pontot!"

Milyen elvárásokkal indultatok neki a K&H MNEB S2-nek? Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

"Elsősorban az a cél, hogy mi jól érezzük magunk a bajnokság alatt, nem szeretnénk a srácok nyakába terhet rakni. Én személy szerint a csapatot a legjobb hatba várom idén, és a sorsolást látva, szeretnénk a Magyar kupában a döntőig menetelni!"

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a legjobb 6-ban végez a Team Plague a szezon végén?

  • 92 %
  • 8 %