Frissítve: Elmarad az MSI, változhatnak a Worlds szabályai

Frissítve: Elmarad az MSI, változhatnak a Worlds szabályai

A hivatalos bejelentésre még várni kell, de több forrás állítja, hogy 2020-ban nem tartják meg az MSI-t.

A League of Legends rajongói valószínűleg számítottak erre a hírre, ennek ellenére nagyon szomorú bejelentéssel érkezhet a következő napokban a Riot Games. Több forrás is állítja, hogy a 2020-as Mid-Season Invitational elmarad, ami azt jelenti, hogy a Worlds előtt nem lesz lehetőségük a legnagyobb régiók legjobb csapatainak bizonyítaniuk a nemzetközi porondon. 

A döntés mögött a COVID-19 járványszerű terjedése áll, ami meghatározza az e-sportolók, a szakmai stáb és a rajongók mindennapjait. Az emberek biztonsága és egészsége minden más érdeket megelőz, ezért nem lehet egy ilyen volumenű rendezvényt megtartani az idei nyár folyamán. Ennek a szomorú hírnek kihatása lesz a világbajnokságra is, ugyanis az MSI-on kiemelkedő eredményt elérő szervezetek nem tudnak slotokat szerezni az év legnagyobb LoL bajnokságára. 

Kenzi szerint van rá esély, hogy az LPL, vagyis a kínai topliga, valamint a LEC, az európai LoL első osztálya 1-1 csapattal többet delegálhat a Worldsre. Előbbi teljesen érthető választás, mivel a világ legerősebb ligájának a kínai tekinthető, azonban a LEC-cel kapcsolatban ébredhetnek kételyek a LoL iránt érdeklődőkben. A G2 Esports kiemelkedik a mezőnyből, a Fnatic szintén nagyon erős. Tőlük lefelé azonban erőteljesen felhígul a mezőny, ami a világbajnokság nívóját is csorbíthatja. Nem lenne meglepetés, ha a LEC helyett inkább az LCK kapna még egy helyet a Worlds play-in szakaszában.

UPDATE

Hivatalosan is bejelentette a Riot Games, hogy nem tartják meg a 2020-as MSI-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik két liga érdemel plusz egy helyet a Worldsre?

  • 63 %
  • 18 %
  • 8 %
  • 11 %