A Sötét Varázsló visszatért és köztünk jár - Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution játékteszt

A Sötét Varázsló visszatért és köztünk jár - Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution játékteszt

Switchről switcheltek PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is, ugyanis ezekkel a platformokkal bővült a Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist, mi pedig leporoltuk régi kártyáinkat, előkerestük a saját Sötét Varázslónkat és belevágtunk a küzdelembe!

A játék alapverziója pár esztendővel ezelőtt lépett piacra, majd tavaly megérkezett a fentebb is említett cím elsőképp Switchre, amit ezúttal elhoztak a többi platformra is. Aggódni azonban nem kell, ugyanis tartalomból na és persze lapokból sincs hiány.

Több száz új, és több ezer korábbi kártya vár ránk

A játék bevezetője szerencsére részletesen megtanítja a kezdőket is a játékra, így nem kell amiatt aggódni, hogy ne tudnánk beletanulni ha még soha se vettünk volna elő egy Yu-Gi-Oh! játékot se, vagy nem láttunk volna egy részt sem belőle. Apránként adagolja be a játék tudnivalóit, az idézéseket, megismerteti velünk a kártyákat és megmutatja, hogy milyen trükköket, kombókat és fortélyokat kell sajátíthatunk el. Akik már kicsit jártasabbak ebben a témában, azért azoknak sem árt gyorsan átfutni a gyakorló mód összes lépésén, hisz azért mégis csak kell a vérfrissítés.

Tartalomból nincs hiány

Nem csak a több ezres nagyságrendű kártyaszám az, ami tartalommal tölti fel gyerekkorom egyik kedvenc kártyajátékát. A játék történet módja hat sorozat történetet visz magával, rengeteg csatával karöltve, és mindezt úgy, hogy használhatjuk akár az anime világából ismert paklit, vagy akár megmutathatjuk, hogy mi magunk jobbat tudunk ám összerakni mint Yugi.

Hab a tortán, vagy azon már csak talán a cseresznye, hogy a párbajokat akár az ellenfél szemszögéből is lejátszhatjuk, így a játékmenetről bátran elmondhatom, hogy nem két percet vesz igénybe, legalábbis akik teljesen szeretnék végigjátszani a játékot, jobb ha felkészülnek rá, hogy nem egy egyetlen napos történet.

Nem elég az erős pakli, fejben is ott kell lenni

Ahogy az szokott is lenni minden kártyajátékban, itt sem elég, ha megvan az összes jó lap és akkor máris verhetetlenek volnánk, hiszen a taktika is legalább oly annyira fontos szerepet igényel egy összecsapás során, mint a kártyáink. Fejben is ott kell lenni, hisz nem mindegy, hogy melyik szörnyünket, vagy varázslatunkat mikor szeretnénk kihasználni, esetleg állítunk-e csapdát ellenfelünk számára. Ahogy az anime során már jól ismert volt, szinte itt a kombóké a legnagyobb főszerep.

Szilaj gyönyörnek vége is szilaj

Bár ugyan a tartalom, a játékidő, és az hogy egy ilyen retro klasszikust akar a Konami ismét a köztudatba helyezni mind értékelendő dolog, sajnos vannak a játéknak gyengeségei is, mint mondjuk az, ahogy kinéz. Természetesen van, akinek ez a stílus tetszik, bár szerény véleményem szerint ennek a tábornak a létszáma jócskán kevesebb, mint azoké, akik 2020-ban valódi játékélményt szeretnének átélni, vizuálisan is. Az óriási kártyakollekció csupán néhány eleme rendelkezik egyedi animációval, így tényleg a retro élmény az, ami tartja a lelket a játékosok többségében.

Összegezve a Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution egy teljesen élvezhető, szórakoztató kártyajáték, mely csak kinézetében hagy némi kivetnivalót maga után. Aki még sosem játszott egyetlen hasonló játékkal se, annak is megéri beruházni rá.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!