Szakács öt góljával az élen zárja a Debrecen a K&H MNEB HPCL első félidejét

Szakács öt góljával az élen zárja a Debrecen a K&H MNEB HPCL első félidejét

A címvédőt meglepte a Puskás, de a Honvéd is pontokat bukott, így a bajnokság félidejében a DVSC és a Nice Gaming uralja a mezőnyt.

Nagyon fontos mérkőzést játszott egymással a TrollFoci-Hálószaggató eSport és a Team Plague SE - Dreamware, hiszen egymás mögött helyezkedtek el a tabellán. Karnyújtásnyira volt mindkét féltől az élmezőny, éppen ezért elég szépen egymásnak is estek a virtuális gyepen. Idegenben a TrollFoci együttese az első félidőben elhúzott Humenszky duplájával, majd nem sokkal a második félidőben Pados is betalált. Erre csak egy szépítéssel tudott felelni a vendéglátó, Barbalics a 76. percben szerzett találatával. A visszavágón aztán az első játékrész nem hozott gólt, de keményen odatették magukat a játékosok. A fordulás után viszont kinyílt a gólcsap, azonban most a Team Plague szórta meg ellenfelét, nem is kicsit. Négyet vágtak és csak egyet kaptak, ezáltal 3-3 ponton osztozkodtak a lefújást követően a csapatok.

A Honvéd és az MTK szintén nagyon felkészült egymásból. A védelmek a legtöbb esetben elég szépen teljesítettek, mindkét meccsen. Apróbb rések viszont azért akadtak a hátsó alakzatokon, és ezekből kialakult helyzet itt is és ott is. Az első mérkőzésen végül egy, a 81. percben szerzett találat döntött, a tizenhatos bal oldaláról érkezett beadásra rosszul jött ki a kapus, és Kurucz befejelte a labdát az üres kapura 7 méterről. A visszavágón még nagyobb volt az iram, de leginkább a mezőnyben küzdöttek egymással a felek, volt 1-2 érdekesebb lehetőség, gól azonban nem született.

A Vasas és a HUN Ultras nehéz helyzetben volt már a játéknap előtt is, és ha máskor nem, hát most volt lehetőségük egy nagyszerű hétvégére. Az első mérkőzésen egészen a 72. percig kellett várni a csattanóra, ekkor egy kavarodás után Mile Martin szerezte vissza labdát az ultrák tizenhatosán belül, majd két ügyes irányváltás után a kapu jobb alsó sarkába lőtt, amivel eldöntötte a 3 pont sorsát. A második meccsen egy HUN Ultras akció landolt Erdős kezében a 70. percben, majd a kidobást követően egy villámgyors akció végén Kosztel 17 méterről leadott kapáslövése nem csak szépségdíjat nyert, de a újabb 3 pontot jelentett a Vasasnak. Ezzel a másodosztályból bajnokként feljutó együttes elmozdult a kieső zónából.

A Debrecen egyelőre bombaformában a K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjában. Ezt a teljesítményt pedig a 6. játéknapon is elővarázsolták magukból, és most a Future Gaming járt pórul. Már az első mérkőzésen nagy fölénnyel győzedelmeskedtek a piros-fehérek, a mezőnyből pedig Szakács emelkedett ki, hiszen mesterhármast jegyzett. Rajta kívül még Hajtman is betalált, így 4:0-ával jöttek le az első mérkőzés után a virtuális gyepről. A visszavágón aztán szintén nem kímélték ellenfelüket, igaz most eggyel kevesebb találatot értek el. Szakács mit sem törődve a szituációval, tovább szárnyalt, és újabb duplájával bebiztosította a pozícióját a góllövőlista második helyén, míg a harmadik gólt Mónus jegyezte. A kettős győzelem révén a DVSC megőrizte az első helyét féltávnál a bajnokságban.

A PMFC továbbra is szerencsétlen, kikaptak mind a két meccsen a Nice Gamingtől, de a visszavágón már komolyan megdolgoztatták a korábbi bajnokot. Az első találkozón leginkább a mezőnyben birkóztak a felek, viszont az N6 könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit. Tulajdonképpen 49 perc alatt eldöntötték a végeredményt, hiszen először Bühner talált be, majd Okolicsányi duplázott, ráadásul a második gólja nem is volt csúnya. Egy távoli szabadrúgás után felpasszolt labdát Bali a tizenhatos baloldaláról kapásból középre ívelte társának, és az N6 69-ese szintén első érintésből jutatta azt a hálóba. A második felvonás egy nagy pécsi helyzettel indult, amivel sikerült is megszerezniük a vezetést Tóth fejelése révén. Az N6 aztán kihasználta lehetőségeit, előbb Okolicsányi, majd Bühner talált be, de a második után a középkezdésből azonnal egyenlíteni tudott a Pécs Váradi 60 méteres álompassza után, amit Nyilas váltott gólra. A hajrá előtt viszont újra az N6 örülhetett, Bühner a védők szorítása mellett is újabb találatot ért el és, mint kiderült ezzel a végeredményt is kialakította. A PMFC tehát továbbra is képes a nagyszerű teljesítményre, de az eredmények egyelőre nem akarnak jönni. A Nice Gaming pedig tovább kapaszkodik az éllovas DVSC-re a 6 ponttal.

A címvédő egy kicsit visszaesett, és bár a Veszprém az első meccsen magabiztosan nyert 3:0-ára a Puskás eSport ellen, Hajdú villámgyors gólja után még Horvath és Kele talált be. A második mérkőzésen szintén összehozták a vezetést, Hajdú kapott egy pazar labdát társától a 40. percben, amit könyörtelenül ki is használt. A Puskás ezt követően viszont nem zuhant össze, sőt, eddig sem játszottak alárendelt szerepet, és egy kicsit szerencsésebb helyzetben ugyan, de elég hamar sikerült egyenlíteniük Leikauf Norbert szemfülességének köszönhetően. Az igazi csattanó a 69. percben történt, egy remek labdaszerzésből Czuppon, Leikauf Tibor és Norbert volt a labda útjá, az akció végén a már előbb is gólt jegyző támadó hidegvérrel lőtte ki a rövid felső sarkot. Ezzel nem csak megfordították a meccs eredményét, de nagyon fontos 3 ponttól fosztották meg a bajnok aspiráns csapatot.

Végeredmények

Hat játéknapot követően a tabella állása:

A K&H MNEB HPCL most egy 3 hetes szünetre vonul, és ezzel megkezdődik az átigazolási időszak. Legközelebb május 17-én, a 7. játéknappal folytatódik a Pro Clubs bajnokság.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!