Mit mond egy magyar streamer, aki felhúzta az összes hőst lvl 7-re?

Mit mond egy magyar streamer, aki felhúzta az összes hőst lvl 7-re?

Mindenkinek más céljai vannak a LoL-ban, van olyan játékos, aki a hősismereti szinteket szereti farmolni.

MakariaGaming már jelentős ideje a magyar LoL közösség egyik megkerülhetetlen alakja. Legújabb kihívásában azt tűzte ki célul maga elé, hogy minden egyes hőssel elérje a 7-es mastery levelt. Ennek apropóján megkérdeztük a népszerű streamert, honnan is jött az egész ötlet!

"S6-ban, mikor kezdtem a játékot még csak 5 volt a maximum hősismeret szint. Ha jól emlékszem S7 közepe környékén (6.10-es frissítéssel - szerk.) jött a lvl 6-7 és már akkor eldöntöttem, hogy előbb vagy utóbb meg fogom szerezni minden hősre a lvl 7-et."

De hogyan lehet ezt a célt minél hamarabb teljesíteni? A magyar idéző erre is válaszolt.

"Mondhatni egy stratégiát dolgoztam ki erre a dologra ami 5 szakaszból állt. Először kipróbáltam minden hőst (kb lvl 3ig húztam őket), hogy legyen ötletem arról melyik szimpatikus és melyek kevésbé hozzám közel álló. Ezt követően volt már pár lvl7-esem. A második lépés az all champ lvl 5 volt. Ez azért fontos mert itt a hősöket csak játszani kell, eredmény és teljesítménytől függetlenül, ami fontos hogy 5-ös premadben játszottunk és persze a győzelem volt a cél. Ekkor nagyon megszerettem az ARAM-ot mert itt véletlenszerűen, változatosan lehetett játszani élvezetes gameket. Nagyon fontos, hogy 5 fővel mert így 10%-kal több hősismereti pontot szerzel a hősökre. Ezt követően az ADC-k, control mage-ek és a heal-shield supportok váltak a kedvenc karaktereimmé nagyjából S8 végén, így ezeket a champeket, közel az összeset kihúztam lvl 7-re."

Mi volt a következő lépés ezek után?

"Itt már 50 körül volt a lvl7 champek száma, és miután tavaly decemberben beütöttük a lvl 1000-t a következő célomnak az all lvl 7-et tűztem ki. Idén februárban és áprilisban volt a legtöbb champ kihúzva. Februárban szám szerint 50 champet csináltunk meg 29 nap alatt, míg áprilisban 21 nap alatt lett meg 32 champ. Ami számomra nagyon fontos volt ezzel kapcsolatban, hogy ne csak a "nolife" dolgot lássák az emberek, hanem azzal, hogy minden hőssel van átlagban 40-50 game-em lejátszva, köztük jó teljesítmények is, bátran kérdezzenek, és reményeim szerint bárkinek (egy bizonyos ELO-ig) tudok tanácsot adni bármilyen champről."

De mi a legjobb taktika a 7-es szint eléréshez?

"Mindemellett a lvl 7-ről elterjedt, "hírhedt" dolgokat, hogy miért olyan nehéz néhány champre S-t szerezni, szeretném, ha az emberek másként látnák, mert bár a jó teljesítmény nem két dolog függvénye, viszont az, hogy a játék hogy adja az értékelést valójában csak a jó KDA-tól és a jó CS számtól (farmtól) függ. Ezt több champpel is megnéztük, és bizonyítottuk, így ha a jövőben valaki lvl 7-ezni szeretne, fixen azt tanácsolnám, hogy egy 5 fős premade csapattal, akik tudják mi a célja az illetőnek normal game-eken a legegyszerűbb jó értékelést ezáltal tokeneket szerezni, és ne egyedül, idegenek játékát elrontva vadássza a jó KDA-t és CS-t."

Milyen hősökkel volt a legnehezebb elérni a 7. szintet?

"Számomra a legnehezebb champek, akiket lvl 7re húztam, nem azok voltak akik a legrosszabbul mentek, sokkal inkább azok, amik közkedvelt karakterek és nagyon sok OTP játékos játssza őket, vagy épp mostanában meta champek, mert ezekre a champekre magasabb a KDA és farm elvárás (Khazix és Vladimir volt itt a 2 legnehezebb). Valamint, amikor még egyedül próbálkoztam 1,5 éve akkor support karakterekkel szenvedtem sokat, főként Jannával, mert nem tudtam, hogy a farm mennyire fontos. Senkit nem ösztönöznék trollkodásra és a társak hátráltatására, ezért ajánlott a premade csapat, akik nem sértődnek meg, ha egy supporttal lvl 7-eznél és elviszel 20-30 CS-t mid game. Természetesen a legtöbb meccsen barátokkal és nézőkkel játszottam akik tisztában voltak a céljaimmal és nagyon segítőkészen farmot illetve killeket is sokszor hagytak meg.

Milyen új kihívásokat keres a streamer a jövőben? Ezt sem rejtette véka alá.

"A jövőbeli céljaim között lesz egy olyan rendhagyó stream, ahol a soron következő hős érkezését követően egy maratoni adás keretein belül lvl 7-re húzzuk majd a 0-ról, hogy a világon elsőként legyen meg az 1044 hősismereti szint. Számomra még mindig nagyon fontos, hogy célokat tűzzek ki a játékon belül, amik nem túl megterhelőek, mert ezzel motivált tud maradni az ember hosszú távon, mivel ez a fő streamelt játékom. (Pl még idén szeretnék egy hőst 1 millió hőspont felett tudni, valamint EUNE top szintjéért is megindulunk legkésőbb a következő BE shop után. :D)"

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van már 7-es szintű hősöd?

  • 27 %
  • 58 %
  • 15 %
  • 0 %

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Valynn 3 éve
    erre se lenne sose idegzetem !
    0 0 Válasz
  • Kecskow 3 éve
    Volt "szerencsém" ellene játszani, mikor Zac-et húzta éppen.. 5-en jöttek, de 3 premade-je is level 10 körül mozgott(smurf). Nyilván hozzánk dobott be pár kezdőt.. Adtam. Ja nem. Így azért kicsit egyszerűbb
    0 0 Válasz
  • Tundererdo 3 éve
    Porokirály volt a legjobb amíg be nem randomoltatták. Aztán a blitzes pályán is gyorsan ment ráadásul élvezetes is volt. Aram ok de mikor már csak 30-40 hiányzik azért idegesítő ha egy sem jön bár most örökkévalóval lehet új cél is a mindegyik felszintelése. Rugalmason lehet trollkodni csapattársak örömére . Nyilván győzelem a cél azért jár a nagy pont a hősre de a lejtmenetnek is van világos oldala bár vitatkoznék magammal hogy low vagy high elon könnyebb összekaparni egy s-t egy hozzád nem passzoló hőssel. Sajnos kivették a tokeneket minden nem SR pályán ami azért vicces hiszen aramon picit nehezebb összehozni egy S-t. Offrole-t elvileg tudom ajánlani bár ne support pozicióban próbálkoz yasuo tokenhez jutni mert kiégsz. Viktor adc főleg kampós társsal vicces. (Ha minden igaz játék a többi játékos által elért eredménxek alapján osztályoz . Így ha olyan szerepbe hozod ami ritka könnyebb dolgod) . Premade jó buli bár ott is akad aki leintel manapság egyre többször neha még a main hősökkel is napokba telik éves ládikót kicsapni. Az új hősök meg rémálom ha nem passzol főleg. Grat mindenesetre ez még a legszerencsésebb esetben is több éves meló
    0 0 Válasz
  • MercyMiela 3 éve
    Nekem is ez a célom a lolban, de lehet majd csak a következő életembe sikerül. ????
    0 0 Válasz
    • Tundererdo 3 éve MercyMiela
      https://championmasterylookup.derpthemeus.com/summoner?summoner=Mercymiela®ion=EUNE Hajrá!
      1 0 Válasz
  • hun_hetek 3 éve
    Mennyi idő lehet ezt elérni ? XD
    0 0 Válasz
    • Tundererdo 3 éve hun_hetek
      Napi 8 óra játékkal dúrván 50% winrate-tel(kb 40-50 game/ hős)ha lvl5 után napi 1 hős/1nap lvl7 és robot vagy akkor simán meg lehet két év alatt a 150 hős bár ennyi idő alatt lehet 155 lesz.
      0 0 Válasz
  • Dronaven 3 éve
    Hát csak gratulálni tudok! Egy másik életben lehet, hogy megpróbálnám, de a NoLife faktor nálam nem játszik ebben a dimenzióban. ????????
    0 0 Válasz
    • Dronaven 3 éve Dronaven
      A kérdő jelek smiley-k mindig elfelejtem, hogy not working
      0 0 Válasz
    • Tundererdo 3 éve Dronaven
      Igen rossz következtetést vontál le ebből. Semmi köze nincs ennek a nolifehoz. A matek csak arra szolgált hogy érzékeltesse ehhez idő kell, de annélkül is haladsz vele ha nem foglalkozol vele. Itt inkább a tudatosság kalandvágy a lényeg. El sem tudom mondani hányszor találtam rá olyan hősre akit sokáig ignoráltam de évekkel később is akár olyan pluszt adott a játékhoz amiért szivesebben lépek idézők szurdokába. Ennek nem az a lényege hogy hű hallod hanyagold a gyerekeidet mert francos lol stat fontosabb. Hanem hogy a játék ami amúgy is leköt még több idő után is tartogathat új kihívásokat. Mindenkinek az a tanácsom próbáljátok ki mindig az egyedi játékmódokat és metától független legtöbb hőst mert sokszor találtok olyat ami sokkal élvezetesebbé teszi a játékot de csak addig amìg nem kényszerítve érzed magad hogy ilyen olyan rangot statot elérj
      0 0 Válasz
  • DrSynclear 3 éve
    Úriszten xd
    0 1 Válasz
  • PalFeed 2 éve
    wooow
    0 0 Válasz
  • DrSynclear 1 éve
    gg
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.