Faker újabb rekordja az LCK-ben, Huni 2 milliós szerződése eddig tarthatott

Faker újabb rekordja az LCK-ben, Huni 2 milliós szerződése eddig tarthatott

A világ legeredményesebb LoL játékosa tovább halmozza a sikereket.

Szép lassan minden nagyobb League of Legends topliga tavaszi szezonja befejeződik. A világ legnépszerűbb MOBA játékának rajongói előtt már csak egyetlen kérdés nyitott, hogy ki lesz Kína bajnoka. A tavalyi világbajnok sima 0-3-mal búcsúzott az elődöntőben, így a 2018-as világbajnok IG és a 2019-es Worlds győztes FPX a harmadik helyért küzdhet. A döntőben a JackeyLove-val megerősödött TES és a JDG küzd meg április 29-én az értékes bajnoki pontokért.

Miközben mindenki a kínai elődöntős eredményeket próbálja megfejteni, szép csendben Faker behúzta a 9. (!) LCK bajnoki címét is, ezzel tovább gyarapította a trófeáinak számát. A LoL legismertebb alakja egyedül több világbajnoki címmel rendelkezik, mint amennyi Koreán kívül az egész világnak van. Elképesztő teljesítményt pakolt le ezúttal is Faker a minden eldöntő Bo5-ben, de a legérdekesebb az egészben, hogy ismét úgy jutott fel a csúcsra a 23 éves fiatal, hogy a csapat átalakult körülötte. A 9 megnyert split alatt az alábbi játékosok segítették Fakert.

  • Top: Impact, Marin, Duke, Huni, Khan, Canna
  • Jungle: Bengi, Tom, Blank, Peanut, Clid, Cuzz
  • ADC: Piglet, Bang, Teddy
  • Support: Poomandu, Wolf, Effort, Mata

19 különböző player, akiket Faker képes volt összefogni egy bajnokcsapattá. A T1 tündököl Koreában, de eközben Faker egykori csapattársára is érdemes figyelni a messzi Amerikában.

Huni 2,3 millió dolláros szerződést írt alá a Dignitas klubjával, amivel megdöntötte az LCS fizetési rekordját. Hiába az őrületes összeg, a Dignitas végül leszerepelt a tavaszi szezonban, 7. helyen végeztek, így nem jutottak be a rájátszásba. A csapat április 4-én osztotta meg az egyik legnagyobb közösségi felületen, hogy megengedték Huninak a tárgyalásokat más szervezetekkel.

Nagyon úgy tűnik, hogy a játékos élt is ezzel a lehetőséggel, ugyanis a Dignitas élő szerződéssel rendelkező játékosai között csak Lourlo szerepel, mint felső ösvényes. Ami szinte biztosra vehető, hogy Huni zsebre rakott nagyjából félmillió dollárt, hogy félév után elhagyja a Dignitast.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki a valaha volt legjobb LoL játékos?

  • 63 %
  • 37 %