3300 játékos bannoltak egy exploit kihasználása miatt

3300 játékos bannoltak egy exploit kihasználása miatt

Komoly büntetést kaptak, akik kihasználták az egyik legnépszerűbb tank furcsa működését.

2020. április 18-án töltötte fel a legnagyobb videómegosztó portálra Vandiril azt a videót, amiben bemutatja, hogy Ornn W képessége hogyan is működik bizonyos extrém helyzetekben. A leleplező anyag végül olyan népszerű lett, hogy világszerte rengetegen próbálták lemásolni az egész pályára sebző Bellows Breatht.

Az exploitot/bugot gyorsan patchelte a Riot Games, azonban ez még önmagában nem volt elég a LoL fejlesztőjének. Elkezdték sorozatosan megbüntetni azokat, akik kihasználták Ornnak ezt a furcsa működését. Itt nem egy szóbeli figyelmeztetésről, vagy néhány napos kizárásról van szó, hanem nagyon komoly szankciókról. A Tencent közleménye szerint 3300 játékost fiókját felfüggesztették 3 évre. A büntetést már kiszabták, vagyis enyhítésért lehet fellebbezni support ticket formájában, azonban ennek valószínűleg nem lesz következménye. 

"A Tencent Game Security Center folyamatosan azon dolgozik, hogy a LoL egészséges környezetét és a tisztességes játékot károsító akciókat azonnal kiszűrje, majd ezeket a felhasználókat megbüntesse." - áll a Tencent közleményében.

A 3300 kitiltott felhasználó már bánja, hogy kipróbálta milyen érzés szabadjára engedni a tüzes leheletet, ezzel tönkretenni mások élményét. Zárásként meg kell említeni, hogy kizárólag azok a felhasználók kaptak ilyen súlyos büntetést az exploit kihasználása miatt, akik a kínai szerveren játszanak. A világ többi részén ezúttal megúszták az eltiltásokat, azonban ez nem jelenti azt, hogy a legközelebbi banhammer nem sújt le rájuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jogos a 3 éves kitiltás?

  • 73 %
  • 19 %
  • 8 %