Ornn elbújhat a sarokban, Maokai a tankok új királya

Ornn elbújhat a sarokban, Maokai a tankok új királya

Az entek háborúba mennek.

Hosszú hónapokon keresztül volt kirobbanthatatlan a felső ösvényről a LoL legvérmesebb kovácsa. A Riot Games végül engedett a nyomásnak és kénytelen-kelletlen nerfelte Ornnt, aki top után miden is az őrületbe kergette a játékosokat. Nem kellett azonban sokáig várni arra, hogy ismét egy hatalmas tank tartsa rettegésben a pálya tetején húzódó ösvényt, ugyanis felfedezték a profik, hogy Maokai tökéletesen alkalmas arra, hogy betöltse a front line szerepét. 

Az OP.gg statisztikái szerint abszolút a Tier 1-ben foglal helyet a csemetéket dobáló fa, akivel az 52 százalék feletti győzelmi arány sem elérhetetlen cél. Akkor sem kell kétségbe esni, ha az elején túlságosan sok ganket kapsz és jelentős hátrányba kerülsz az ösvényfázisban. A core itemek olcsóak, a tankosság garantált és akkor is hasznos tagja tudsz lenni a csapatodnak, ha sátrat vert top mellett az ellenfél junglere.

A tárgyak tekintetében nem kell túlgondolni a dolgokat. A Doran's Shield / Corrupting Potion tökéletes választás, majd jöhetnek a tankos tárgyak szép sorjában. A buffolt Sunfire Cape és a Spirit Visage egyszerre ad plusz sebzést és extra gyógyítás, ezek nélkül nem is érdemes harcba indulni. A Thornmail AD-s, az Abyssal Mask/Adaptive Helm AP-s ellenfelek ellen működik jól, másra igazából nincs is szükség. Beépíthető még egy Gargoyle Stoneplate is a buildbe, ami plusz időt nyerhet a csapat számára, miközben megpróbálnak széket faragni belőled.

Ameddig nem jönnek a nerfek, vagy más változások topra, addig érdemes minél gyakrabban kiválasztani Maokait, mivel egy hatalmas tankra minden lineupban szükség van.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik most a legjobb topos tank?

  • 64 %
  • 3 %
  • 3 %
  • 10 %
  • 18 %
  • 3 %