Agüero beszólt az EA-nek:

Agüero beszólt az EA-nek: "Ha jó csapatot akarsz, csak egy dolgot tehetsz..."

A koronavírus miatt leállt a sportélet, ezért több futballista is a FIFA20-szal üti el az idejét. Agüero viszont olyat mondott a játékkal kapcsolatban, amit futballistától nem sűrűn hallottunk még eddig.

Legalábbis a legnagyobb nevek közül biztosan senki nem szólt oda a kiadónak. Ő sem tette ezt ordenáré módon, csak az egyik ismerősének fogalmaza meg őszinte véleményét egy stream alatt. Történt ugyanis, hogy a Manchester City sztárja a kényszer szünet alatt nem csak a FIFA20-at nyüstöli előszeretettel, de legutóbb már élőben streamelte a meccseinek egy részét és a csapatát is bemutatta.

Nem sokkal ezután kiderült, hogy nem tetszését fejezte ki az EA Sports irányában a játékkal kapcsolatban. Szerinte ugyanis, ha valaki jó csapatot akar építeni, akkor nincs más teendője, mint bekészíteni a bankkártyáját és felvásárolni nem kevés FIFA Pontot. Egyébként az látszik, hogy igyekszik egy kicsit más mentalitással nyomkodni a kontrollert. Példának okáért nagyrészt argentint csapatot épített, nem igazán használja a saját 99-es kártyáját, és felismert egy olyan tényt, amit nem sűrűn, és talán nem szívesen mondanak ki a futballisták. Valljuk be, az Ultimate Team leginkább a szerencséről és a pénzről szól. Az, hogy kiket nyit ki az ember ember egyedül azon múlik, hogy Fortuna istennő milyen kedvében van, és mennyire tartja becsben abban a pillanatban az adott játékost. Sokszor hiába nevezhető egy csomag jónak, jó lehetőségekkel, szinte csak a leggagyibb kártyákat dobálja, és csak elvétve akadnak, akik ténylegesen örülhetnek a nyitásaiknak. Nyilván nem lenne jó dolog, ha mindenki a legjobb lapokat kapná sorban, de egy ideje már átestek a ló túlsó oldalára ezzel a rendszerrel.

Az elmúlt héten Agüero éppen egy argentin honfitársával, a 29 éves Boca Juniors jobb szélsőjével, Eduardo Silvával játszott, és a Premier League egyik legjobb támadója azt ecsetelte neki, hogy milyen módon szerezheti meg a saját álomcsapatát. Annak ellenére, hogy spanyolul folyt a társalgás, egy néző, aki később Redditre is posztolta a történetet, josesaabz gondolt egyet és lefordította a párbeszédet. Ekkor derült ki mindenki számára, mit is közölt Silvával Agüero:

"Ha szeretnél egy jó kártyát, akkor nincs nagyon más teendőd, mint vásárolsz egy rakás FIFA Pontot és abból csomagokat szerzel. Ehhez elég annyi, hogy előkészíted a bankkártyád. Ez szimplán így működik. Ne várj semmit az EA Sportstól, mert ők nem fognak neked semmit adni. Ha nekem ezt a két lapot adták, akkor képzeld el te mit fogsz kapni."

Kun Agüero while talking to Salvio: "Put your credit card in mate, don't expect something from EA because they won't give you anything" from r/FIFA

A történethez hozzátartozik, hogy mérges volt a City argentinja, mivel már két hete várja a kiadótól a 99-es lapját, de még - a stream pillanatában értendő - nem kapta meg tőlük. Továbbá az is érdekes adalék volt az adás ideje alatt, hogy elvileg az EA inkább Viniciusnak jutatta el a 99-es kártyát, mivel a borítón lévő Hazard miatt elképzelhetően a Real Madridot jobban favorizálják

Nem volt bőbeszédű, de azért az kiolvasható, hogy nincs kibékülve a játék rendszerével, már ami a csomagokat illeti. Egyedül azt látja választható útnak, ha fizetsz és reménykedsz, hogy a legjobb lapokat zsebeled be rövid időn belül. Ez pedig nem egy ideális állapot. Nem csak Agüero van ezen a véleményen, hiszen egyre többen bosszankodnak azon, és fejezik ki sérelmeiket a játékkal kapcsolatban, hogy nem szól másról, mint a pay-to-win effektusról. Ha fizetsz, akkor van esélyed a jó csapatra, ha nem, akkor esélytelen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!