Hova és mennyit wardolnak Platinum rang felett?

Hova és mennyit wardolnak Platinum rang felett?

Aki többet wardol, az nyer.

Az őrszemek megfelelő helyekre történő elhelyezése képes eldönteni a legkiélezettebb mérkőzéseket is. Nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hova pakoltok ezekből az értékes erőforrásokból. A League of Legends egyik legnagyobb erénye, hogy egyenként gyengébb képességű idézők is képesek hatalmas sikerek elérésére, ha összeszokottan és csapatban játszanak minden egyes meccsen. Ebben fontos szerepe van a wardoknak és trinketeknek, amelyek rálátást teremtenek, vagy vesznek el a térkép adott pontjairól.

Hova érdemes wardolni?

Rengeteg oktatóvideó és cikk szól erről a témáról, de néhány alapvető tanácson kívül az adott mérkőzés alakulása meg legnagyobb mértékben az őrszemek kihelyezésének mikéntjét. Egy Fiddlesticks jungle ellen teljesen másképp kell wardolni, mint a split push Jax ellen. Ha biztosra akartok menni, akkor nézzetek minél több profi összecsapást, ahol a legnagyobbaktól leshettek el trükköket ezen a területen.

A statisztikák alapján a térképen vannak különböző gócpontok, ahova erőszeretettel kerülnek wardok szinte minden mérkőzésen.

0-15. percig

15-25. percig

25. perc után

A "hőtérkép" jól mutatja, hogy a mérkőzések korai szakaszában az ösvények környékére fókuszálnak a játékosok, majd a sárkányok és a Baron játssza a főszerepet, végül szinte kizárólag a Baron Nashor környékét és midet részesítik előnyben rálátás szempontjából.

Melyik role wardol a legtöbbet?

Nincs új a Nap alatt, a supportok és junglerek pakolják ki a legtöbb őrszemet a mérkőzéseken, kisebb lemaradásban tőlük érkezik a felső ösvény, majd fej-fej mellett az utolsó helyen kullog a mid és az ADC. A végjátékban azonban megcserélődnek a feladatok és a trinket-választásoknak köszönhetően a top, a jungle és a support rámegy az Oracle Lensre, ezzel a wardtakarításra, miközben a mid és az ADC a Farsight Alterationnel gyorsan teremthet rálátást egy-egy fontosabb területre. 

Aki wardol az nyer is?

Tulajdonképpen igen. Általában az a csapat, amelyik több őrszemet helyez ki egy mérkőzésen az átlépi az 50 százalékos win rate-et, vagyis az esetek több, mint felében diadalmaskodik. Hasonló számokat lehet megfigyelni a kihelyezett wardok számának alapján. Minél több, annál nagyobb az esély arra, hogy az ellenfél Nexusa dől be hamarabb. 

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!