Szárnyal az EA, a FIFA20 minden idők egyik legsikeresebb sportjátékává vált

Szárnyal az EA, a FIFA20 minden idők egyik legsikeresebb sportjátékává vált

Számolt be erről a kiadó vezérigazgatója, Andrew Wilson. A több, mint 25 millió aktív felhasználóval rendelkező cím az Egyesült Királyságban újra a játékeladási lista élére ugrott.

Miközben sokan megkérdőjelezik a FIFA legújabb verziójának a minőségét, addig maga a játék és a fejlesztő is virágzik. Erről az EA Sports vezérigazgatója Andrew Wilson számolt be egy prezentáció során, ahol elmondta, hogy a FIFA20-nak több, mint 25 millió aktív felhasználója van világszerte. Ő mondta el a tájékoztató során, hogy ez számára mekkora öröm, különösen egy ilyen válságos időben:

"Nagyon jó látni, hogy a világ minden táján összehozza a játék az embereket, még egy ilyen nehéz időszakban is. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból a játékosokért és a közösségekért. Csapatunk lenyűgöző elkötelezettségének köszönhetően képesek vagyunk olyan játékokat és élményeket létrehozni, amelyeket ebben a kihívásokkal teli időszakban keresnek a játékosok. Erős évünk volt. Ebben a negyedévben elért eredményeink bizonyítják az élő szolgáltatási értékét, nem volt hiábavaló az elmúlt évtized a fejlesztés tekintetében. Szeretnék köszönetet mondani EA minden alkalmazottjának, hogy ezt a kihívást is sikeresen teljesítették. Rendkívüli innovációt, energiát és találékonyságot mutattak be az elmúlt hónapok során."

A FIFA számait tekinte nem nyert megerősítést, hogy a járványnak is köszönhető-e, de valószínűleg hozzájárult ez a sajnálatos időszak a növekedéshez. Az elmúlt 2 hónapban mivel nem volt igazán sport a televízióban, egyre többen döntöttek úgy, hogy kipróbálják a virtuális sportjátékot. Nem olyan rég elindította az EA Sports a "Stay Home, Play Together" mozgalmát, amivel az online világban összekovácsolta a közösséget, miközben a való világban a távolságot kellett tartani. Még egy elképesztő számadat is felszínre került, miután Wilson azt is elmondta, hogy összességében több, mint 100 millió játékos vesz részt világszerte a FIFA franchise-ban. Ebbe még az elmúlt néhány rész, illetve a FIFA Online is beletartozik, Ázsiában ugyanis a várakozásaikon felül teljesít a játékuk.

Az EA Sports a tavalyi év során nagyjából 1.3 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami a 2019-es eredményekhez képest körülbelül 150 millióval több. Az EA Sports ebben az esztendőben négy sportjátékot dob majd piacra, melyből három cím már ismert, de a FIFA, Madden NFL és az NHL mellett egy új, még be nem jelentett alkotással is meglepik a közösséget.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!