Tényleg késik a FIFA21? Az EA Sports válaszolt!

Tényleg késik a FIFA21? Az EA Sports válaszolt!

A mostani időszak sok szempontból megnehezíti az életet, és a problémás körülmények több videójáték késedelmét is okozták már, de az EA most megnyugtatott mindenkit.

Az utóbbi öt FIFA játék közül mindegyik szeptember 22. és 29. között jelent meg végül. Az ideg naptár megvizsgálása után az egyik legbiztosabb dátum 2020-ban az szeptember 25 lehet, hiszen az a nap péntekre esik. Viszont egyre több játékosban merül fel a kérdés a jelenlegi aggasztó helyzet miatt - beleértve a koronavírust és az általa hozott gazdasági válságot -, hogy vajon időben kiadhatják-e a FIFA21-et, illetve bármilyen módon beleszólhat-e a fejlesztésbe a járvány. Több játékfejlesztő cég is komolyan fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy elcsúsztassa a saját játékát, mert otthonról nem ugyanúgy haladni a munka. A számos nehezítő tényező ellenére az EA vezetői végre tettek egy bejelentést a helyzetről.

A FIFA 21 nem késik idén, ezt maga az EA Sports erősítette meg.

A társaság negyedik negyedéves költségvetési tájékoztatóján már természetesen 2020-ról is volt szó, és a prezentáció során az EA vezetése megnyugtatta a befektetőket és a rajongókat, hogy a FIFA 21 idén őszi megjelenésének tervei nem változtak - még ha a valódi labdarúgó bajnokságok bizonytalannak tűnnek a mostani időszakot figyelembe véve.

Sok országban a ligákat ugye félbeszakították, sőt néhány nagyobb futballnemzetnél már arról döntöttek, hogy a 2019/20-as szezon befejezettnek tekinthető. Előfordul, hogy a folytatás mellett teszik le a voksukat az államfők, például Németországban zárt kapus meccsekkel ugyan, de igyekeznek befejezni a szezont. A Premier Leagueben még mindig nem jutottak dűlőre, és egyelőre nem tudni, hogy a szigetországban lesz-e a közeljövőben labdarúgás. Egységes döntés viszont nem született, illetve az EA szintén nem szándékozik megváltoztatni a menetrendjét. Azért annyit még érdemes hozzátenni, hogy rengeteg futballista van, aki épp a FIFA jelenlegi epizódjával üti el az idejét, többek között zajlik az ePremier League is, ahol minden klub képviselteti magát 1-1 játékosával.

Andrew Wilson vezérigazgató elmondta:

"Már elég régóta készítünk látványos sportjátékokat, amelyek sosem függtek közvetlenül a valódi sport világától".

Jorgensen hozzátette:

"Tudjuk, hogy manapság az emberek mindennél jobban vágynak a sportra, és egyre többen újra el is kezdték űzni. Egyszerűen szeretik nézni vagy csinálni. Ha sportrajongó vagy akkor ez nem szűnik csak úgy meg. Mi a játékunkon keresztül szeretnénk ezt megadni a rajongóknak, és most ez óriási előny számunkra."

A futballszezonoktól függetlenül tehát nincs félnivalója a közösségnek, legalábbis egyelőre. Az más kérdés, hogy mennyire nyomja rá a bélyegét a járvány miatt összekuszálódott sportélet az átigazolásokra és az esetleges szabálymodosításokra. Ezt ugye nem árt, ha az EA Sports pontosan figyelemmel követi.

A next-gen konzolos megjelenéssel mi a helyzet?

A rövid válasz az, hogy valószínűleg valamilyen formában rányomja a bélyeget a mostani a helyzet az új generációs platformokra. Itt érdemes visszarepülnünk egy kicsit az időben, egészen a FIFA14 megjelenéséig. Ez a rész éppen hetekkel a PS4 és az Xbox One bevezetése előtt került piacra. Az EA a szokásos módon kiadta a PS3/Xbox 360 verzióikat, mielőtt Next-gen konzolok megjelentek volna a boltok polcain. Ezért számíthatunk arra, hogy valami hasonló történik majd ebben az esztendőben is. A FIFA 21 gond nélkül elérhető lesza PS4 és Xbox One-on, mielőtt az új generációs konzolokra is elindítanák a folyamatot.

Azonban a globális válság miatt az irodai alkalmazottak nagy része nem tudja megfelelően elvégezni a munkáját, és nagy a valódi annak kockázata, hogy a PS5, valamint az Xbox One X is késni fog. Éppen emiatt a FIFA 21 a jelenlegi gépekre 2020 őszén teszi tiszteletét, míg az új generációra annak megjelenésétől lehet számítani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!