Magyarország PES2020 válogatottja is bemutatkozik a jótékonysági Nations Cup-on

Magyarország PES2020 válogatottja is bemutatkozik a jótékonysági Nations Cup-on

Két másik játékban - LoL és CS:GO - már elindult a StayHome European Nations Cup jótékonysági e-sport kupa, és most hazánk fiai PES2020-ban is felhúzhatják a virtuális magyar válogatott szerelést.

Míg LoL-ban és CS:GO-ban talán nem ez a megszokott, hogy válogatott csapatok játszanak egymás ellen, labdarúgásban annál fontosabb tényező az országok egymás elleni összecsapása. Most egy különösen fontos és remek kezdeményezés életrehívása eredményezte a Pro Evolution Soccer 2020-ban a StayHome European Nations Cup jótékonysági e-sport kupa létrejöttét. A világszinten egészségügyi problémát okozó koronavírus veszélyeire szeretnék felhívni a figyelmet a Nations Cup szervezői. A meccsek alatt befolyt összeget teljes egészében jótékony célra fordítják minden résztvevő országban, végül, de nem utolsó sorban pedig izgalmas válogatott virtuális futball meccseket nézhetünk az adások alatt.

A magyar csapat élére Redw1nget kérték fel, aki nem tétlenkedett, hiszen sikeresen kiválogatta a három fős válogatott keretet. Ennek apropóján rendeztek egy mini selejtezős versenyt, ahol a játékosokat csoportokra osztották, és az onnan továbbjutott, végül a legjobb háromban végzett triót jelölték ki. A kvalifikációs tornát Kulacs nyerte, mögötte a döntőben másodikként végző Hengi zárt, míg a bronzmérkőzésen Karesz diadalmaskodott Tihanyi felett. Hengi egyébként a korábban megrendezett eEuro 2020-as tornán már képviselte hazánkat, a márciusi selejtezőben a G csoportban Magyarország a negyedik helyen zárt Németország, Törökország és Bulgária mögött. Kulacsról annyit érdemes tudni, hogy 2 évvel ezelőtt váltott a PES-re. A www.pesklub.com honlapon indított bajnokságok közül többször ért már el második helyezést. Karesz szintén egy futball drukker, viszont ő már 1998-tól játszik ezzel a játékkal, és folyamatosan megmérettetni magát mindenféle kupákon. Az idei résszel megnyerte az eddigi pesklubon szervezett 6 ligát, valamint 2 kupát, az Európa Ligát és a VB-t.

A csoportmérkőzések során a magyar válogatott ellenfelei a következő nemzetek lesznek, egyben a menetrendet is mellékeltük:

  • Május 13. szerda 20:00 Magyarország - Izrael
  • Május 20. szerda 20:00 Magyarország - Portugália
  • Május 27. szerda 20:00 Magyarország - Szlovákia

A teljes csoportbeosztás:

Minden mérkőzés best of 3, tehát a felek között két mérkőzés dönt a győztes kilétéről. Az első találkozót a magyar válogatott Izrael ellen vívja szerda 20:00-kor. ne felejtsétek el, hogy a cél a jótékonyság, itthon az OMSZ vagyis az Országos Mentőszolgálat munkáját tudjuk segíteni. Az adománygyűjtés a verseny teljes egésze alatt él, az esport3tv Twitch csatornán is találtok egy gombot, ahol tehettek felajánlásokat, de IDE KATTINTVA is segíthetitek az OMSZ munkáját.

A mérkőzéseket élőben az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is megtekinthetitek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!