Így lehet beállítani a FIFA20-ban Guardiola Manchester Citynél látott taktikáját

Így lehet beállítani a FIFA20-ban Guardiola Manchester Citynél látott taktikáját

Szeretnél esetleg úgy játszani, mint a Premier League tavalyi bajnokai? A FIFA20-ban lemodellezték, hogy Manchester kék fele milyen formációban és taktikával lépett pályára, amikor a legjobb formáját hozta, így akár ezzel is meg lehet hódítani a FIFA20-at.

Nem nevezhető a FIFA-sorozat egy realisztikus futball- szimulációnak, de az kétségtelen, hogy nagyon sok olyan beállítást lehet eszközölni, melynek hatására a való életben látott nagyon hasonló stratégiákat lehet megalkotni. A játék közben ez erősen érződik is, hiszen időnként egyes taktikákat nagyon nehéz feltörni, sok esetben főleg a villámgyors szélsők ellen tehetetlen az ember. Amellett, hogy másoknál látott felállást és koncepciót utánozna az ember, természetesen sajátot is be lehet állítani. Így jött az ötlet, hogy a Pep Guardiola által használt formációt milyen lenne létrehozni a játékban.

Formáció & játékosok

A spanyol szakember már többféle ötlettel küldte pályára a legjobbjait, például a Sheffield United ellen láthattuk a Cityt három védővel, de általában 4-3-3 és 4-2-3-1-ben küldi csatába fiait. Rodri megjelenése a középpályán, amolyan védőket segítő szerepkörben, mindkét esetben sikeresnek bizonyult. A kvalitásait tekintve tökéletesen el tudta látni a védekező középpályás posztját, és elvégezte a piszkos munkát, valamint képes volt megállítani a támadásokat. Milyen érdekes, hogy ez a két felállás a FIFA20-ban is elég jónak mondható és nagyon sokat használják őket. Akkor a leghatékonyabb, ha van a csapatban legalább, de inkább két szélvész gyors szélső. A Man Citynél ez nem gond, hiszen rendelkezésre áll Raheem Sterling, Riyad Mahrez vagy Leroy Sane. A FIFA20-ban ez sem jelent problémát, elég olyan játékosokat találni, akik gyorsan, technikásak a szélen, és mindkét lábukra lehet támaszkodni. Emellett Guardiola ismert volt már az Angliába való igazolása előtt is a labdatartós tiki-takájáról. Ha nincs az ellenfélnél a labda, akkor félig már sikerült is megbénítani. A játékszer tehát központi szerepet tölt be a spanyol edző ideológiájában, tehát, ha el is veszítik a labdarúgói, akkor is törekedni a gyors visszaszerzésére.

Ennek apropóján az együttesei mindig nagy nyomás alá helyezik az ellenfelet, és ha sikerül labdát szerezni, akkor abból gyorsan tudnak fordulni. Guardiola taktijáházo a játékban magas stamina és defenzív statokkal rendelkező játékosokra lesz szükség - ebbe beletartozik a magas pontszám standig tackle és interceptions mutatók esetén. A való életben a City gyakran játszott mélyen védekező csapatok ellen, de ez jóval ritkábban fordul elő online a FIFA 20-ban. Ennek eredményeként az olyan remekül passzoló középhátvédek, mint például Aymeric Laporte, kevésbé fontosak a FIFA-ban, mint amúgy Guardiola számára. .

A FIFA20-ban a legtöbben nagy nyomás alatt szeretnének tartani, amelyet Guardiola megkerül a valódi futballpályán azáltal, hogy a játékosai röviden és gyorsan passzolva haladnak előre. A rövid passzokban jártas és kiemelkedő játékosok, akik nem mellesleg remek agilitással rendelkeznek szintén fontosak. A FIFA-sok közül szintén szeretik használni a "Overload Ball Side" utasítást, amely továbbra is hatékony a játékban, még azután is, hogy az EA megpróbálta nerfelni. Ilyenkor a másik oldalon csökken a teher és nagyobb terület nyílik meg, tehát a szélső védők pazar hosszú keresztlabdái kulcsfontosságúak lehetnek.

Man City Custom Tactics

A FIFA20-ban kihagyhatatlan az egyéni taktika, ha úgy akarjuk kiküldeni a csapatunkat, hogy hasonlítson a Guardiola féle Man City-re.

Lássuk akkor mit kell tenni hozzá:

  • Defensive Style: Press After Possession Loss (ilyenkor rögtön visszatámadnak labdavesztés után, és 7 másodpercig nyomás alatt tartják az ellenfelet, mielőtt visszatérnének a helyükre)
  • Defensive Depth: High

Ez viszont lehetőséget teremthet az ellenfélnek az ellentámadásokra és a hosszú előreívelésekre. A Man City taktikai szabálytalanságokkal oldja meg ezt a problémát, de ez mind a valós életben, mind a FIFA20-ban kockázatos.

  • Offensive Style: kombináld a Possession és a High Offensive Width taktikát

Használd a D-Padot, hogy a támadó full-back játékosokat On-ra állítsd.

  • Players in Box: Medium

Mivel ez elég támadó felfogású együttest sejtet, ezért - legyen szó 4-3-3 v 4-2-3-1-ről - a védekező középpályást fontos Drop Between Defenders utasítással ellátni.

Ezt követve, ha nem is egy Manchester City 2.0-át kapsz, de Guardiola mindenképp büszke lesz rád.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!