Az Év Esportolója díj 2019 - A Különdíjasok

Az Év Esportolója díj 2019 - A Különdíjasok

Az idei évben is többen kaptak különdíjat, kiemelkedő munkájukat díjazandó.

Idén is kiosztásra kerül az Év Esportolója díja, ami a 2019-es év eredményeit veszi figyelembe és a hazai e-sport és gamer világ legtevékenyebb és legtöbb/legfontosabb eredményeit felmutató szereplőit honorálja. Az e-sportolók, csapatok és menedzserek mellett persze más szereplők is középpontba kerülnek, akik ugyan nem biztos hogy közvetlenül a magyar e-sport résztvevői, de sokat tettek azért, hogy az fellendüljön. Ezért ők Különdíjban részesülnek.

Madar Balázs

Ismertebb nevén bLYYY nagyjából három éve kezdett el közvetíteni. A csatornáján főleg FPS játékokat szokott játszani, és sokszor láthattuk, ahogy kisebb-nagyobb e-sport versenyeken is részt vett. Az itt szerzett tapasztalatait szívesen osztja meg a nézőivel, és sok olyan oktató videót készít, amivel az általa játszott játékok csínját-bínját akarja megtanítani a követőinek. A játéktudása mellett meg kell még említeni, hogy szívesen szervez versenyeket, és ezek közül sok jótékony célra is megy. Az évek során támogatta már a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Bátor Tábor kezdeményezése mögé is beállt.

GameStar és PC Guru

Hazánk két legnagyobb múlttal rendelkező gamer magazinja mindig is kivette a részét abban, hogy népszerűsítse az e-sportokat és persze abban is szerepet vállaltak, hogy egészségesebb életmódra sarkallják a fiatalokat. A GameStar nyári táborokat szervezett és a PlayIT-val közösen létrehozták a Mozdulj Gamer Mozgalmat, ami arra sarkalja a magyar játékos közösséget, hogy komolyabban foglalkozzon a testmozgással. A PC Guru szintén szervezett táborokat, azonban ők a Mondocon x PC Guru Show rendezésével és persze fejlesztésével hívják fel magukra a figyelmet. A negyedévente megrendezett anime tematikájú rendezvényen az e-sport egyre nagyobb szerepet kap és az évek során az elektronikus játékok színpada egyre nagyobb közönséget vonzz.

Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia

Hazánkban a Honvéd volt az egyik első olyan Sportegyesület, aki komolyabban kezdett foglalkozni az e-sportokkal. A 2018-ban indult kezdeményezés során a nagy múltú egyesület és a Lenovo együtt létrehozott egy e-sport központot, ahol a tanulni vágyó fiatalok olyan edző felügyelete alatt tudtak gyakorolni, mint a legendás KODIAK. 2019-ben már 5 játékban folyt az edzés, a CS:GO mellé megérkezett a LoL, a FIFA, a PUBG és a Fortnite. 

SAS Budapest Akadémia

A Sportolók Alternatív Sikereiért Budapest az első olyan iskola hazánkban, ahol a diákok az e-sportokról tanulhatnak és az érettségi során ezt is választhatják, mint vizsga. A tantárgyak között olyan témákat találunk, mint a streamelés, kommentátori tevékenység, menedzsment és még sok érdekesség, ami a gamer világba kalauzolja a tanulni vágyókat. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!