A Magyar E-sport Szövetség is csatlakozott az európai Stayhome kupához

A Magyar E-sport Szövetség is csatlakozott az európai Stayhome kupához

A HUNESZ csatlakozott az Európai E-sport Szövetség kezdeményezéséhez, így magyar válogatottaknak is szurkolhatunk, a Nemzetek Kupáján.

Egyelőre úgy néz ki, hogy Európa kezd túl lenni a járvány nehezén, de ez korántsem jelenti azt, hogy véget ért a vészhelyzet és visszatérhetünk a régi életünkhöz. Még mindig meg kell tartanunk a távolságot, ha lehet, akkor maradnunk kell otthon és kiemelten figyelni kell az idősebbekre. A nagy sportligák mindenhol állnak és még csak most kezdünk gondolkozni azon, hogy mikor és hogyan lehet őket nemsokára újraindítani. A koronavírus persze az e-sportotokat is érintette, ugyan sokkal kisebb mértékben, mint a hagyományos ágazatokat, de azért volt hatása. Persze itt mindenki sokkal könnyebben átállt egy online működésre és a legtöbb liga ugyanúgy dübörög tovább. 

Nemrég pedig az Európai E-sport Szövetség is bejelentettem, hogy European Nations Cup néven nemzetek közötti versenyt hirdet, ahol az országok válogatottjai képviselik majd országaikat. A jelszó nem is lehetne más, mint a StayHome. A befolyt bevétel pedig száz százalékban jótékony célra megy, a koronavírus elleni harcot támogatja majd. A rendelkezésre álló információk alapján ezen a versenyen nincs nyeremény, de a szervezők elmondása alapján számíthatunk majd folytatásra, ahol ez változhat.  A viadalon pedig a magyarok is részt vesznek, hogy képviseljék hazánkat, erről nemrég a HUNESZ számolt be a Facebook oldalán.

Amint fenn is látszik, a kupa május 9-én kezdődik és három játék kerül a terítékre, a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive és a Pro Evolution Soccer. League of Legends esetében már a csoportokat is ismerjük,  Ukrajna és Azerbajdzsán lesz az ellenfelünk.

Egyelőre még nem ismerjük, hogy kik is kerülnek majd a válogatott keretbe, erről a jövő hét elején kapunk majd információt, amit persze az Esport1 oldalán olvashattok majd. Tehát, mindenki vésse be a naptárba, hogy jövő hét szombaton kezdődnek a viadalok, itt az ideje, hogy online is zengjen a Ria-Ria-Hungária.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!