A koreai LoL ligába szeretne bekerülni a FaZe Clan és az NRG

A koreai LoL ligába szeretne bekerülni a FaZe Clan és az NRG

Átveszi a LEC és az LCS modelljét az LCK is.

Hivatalosan is bejelentette a Riot Games, hogy a dél-koreai topliga, az LCK átáll franchise rendszerre. Ez azt jelenti, hogy kizárólag úgy lehet majd 2021-től bekerülni az első osztály bajnokságába, hogy súlyos dollármilliókat fizet ki a csapat, amelyik szeretne játszani a legjobbak ellen. A hír hallatán azonnal megindultak a mozgolódások, már 25 egyesület jelezte, hogy készek letenni azt az összeget, amit az LCK kér tőlük.

Nem meglepő, hogy a jelenlegi LCK mezőnyéből mindenki szeretne részt venni a jövő évi ligában, ahogy a másodosztály csapatai is bejelentkeztek a kiadó helyekre. Ez már 17 klubot jelent, azonban itt még nincs vége a felsorolásnak. A FaZe Clan, a Pittsburg Knights és az NRG Esports is szeretné megszerezni magának a torta egyik szeletét, az észak amerikai különítmény jelentősen felforgatná az erőviszonyokat Ázsiában is. Utóbbi egyesület 2016-ban már részt vett az NA LCS küzdelmeiben, nem idegen számukra a League of Legends legmagasabb szintű világa.

Az LCK helyek árazásáról egyelőre semmit sem tudni, de 10 millió dollár alatt biztosan nem adják oda egyik csapatnak sem a 10 kiadó slotot. Mivel a koreai liga közvetítéseit 62%-ban nem dél-koreaiak nézik, ezért üzletileg egy kiváló döntés lenne, ha a FaZe-NRG-Pittsburg hármasból valaki bekerülhetne Fakerék mellé.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktad nézni az LCK meccseit?

  • 24 %
  • 44 %
  • 4 %
  • 28 %