Őrült összeget keresett egy év alatt az EA az Ultimate Teammel

Őrült összeget keresett egy év alatt az EA az Ultimate Teammel

Úgy tűnik a vártnál is jobban teljesít a FIFA, soha eddig nem látott pénzt termelt az EA-nek ugyanis az Ultimate Team ebben az évben.

Az EA Sports pénzügyi jelentése alapján eldobtuk az agyunkat, mert bár számítani lehetett rá, hogy a FIFA FUT nem kevés zsetont termel a kiadónak, az öt év alatt bemutatott háromszoros növekedés mégis egészen elképesztő. Persze ebbe a bevételbe nem csak maga a FIFA tartozik bele, ide vehetjük még a Madden-t is, de azért látni kell, hogy jóval nagyobb közösség alakult ki a futballjáték köré. Az EA egyetlen esztendő alatt 1.5 milliárd dollárt kaszált az Ultimate Teammel, ami 120 millióval több, mint az egy évvel ezelőtti eredmény.

Ez zsinórban a harmadik éve a cégnek, amikor átlépték a 1 milliárdos álomhatárt, csak az UT-nek köszönhetően. Ez azt is jelenti, hogy ez a játékmód elképesztően népszerű és telitalálat a rajongók körében, különösképpen a FIFA esetében. A még jobb megvilágásodás érdekében részletezzük egy kicsit. Az EA a 2020-as költségvetési esztendőben 5.5 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el és ebből 2.7 milliárd csak a játékosok által generált in-game vásárlásokból származik.

Évre lebontva az Ultimate Team nyeresége 2015-től kezdődően:

  • 2015: $587 millió
  • 2016: $660 millió
  • 2017: $775 millió
  • 2018: $1.18 milliárd
  • 2019: $1.37 milliárd
  • 2020: $1.49 milliárd

Erre valószínűleg a koronavírus járvány is rátett egy lapáttal, hiszen akik tehették otthon maradtak, így még több idejük volt leülni játszani. És ha már több időt tölt az ember szeretett játéka előtt, nagyobb az esély is arra, hogy költ vagy éppenséggel még többet költ rá. Talán emiatt sem meglepő, hogy az EA kijelentette, a FIFA21 a hátráltató tényezők ellenére sem késik, tehát időben számíthatnak a rajongók a szeptemberi megjelenésre.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!