Hová tűntek a PvE játékmódok a League of Legendsből? - A Riot válaszol

Hová tűntek a PvE játékmódok a League of Legendsből? - A Riot válaszol

Nem volt belőlük eddig túl sok, viszont vannak játékosok, akik hiányolják ezeket.

A Riot Games a közösséggel folytatott jobb kommunikáció érdekében nekivágott a Kérdezz a Riottól sorozatnak, melynek most egy újabb része jelent meg. Főszerepben ezúttal a PvE módok, az év végén megvásárolható Prestige skinek és a bemondói szinkronhangok.

A LoL elmúlt éveiben láthattunk igazán nagyszabású eseményeket, amelyekkel a League of Legends univerzum egy szeletét tényleg átültette a Riot Games a játékba. Ilyen volt például 2017-ben a Csillagőrzők esemény, vagy 2018-ban az Odüsszeia.

Közös tulajdonságuk volt, hogy egy egyedi PvE alapú játékmódot hoztak el a LoL rajongóknak, amire habár már volt példa a Doom Botok formájában, mégis más volt, hiszen sokkal inkább idézték egy MMO játék világát. Remek szórakozást nyújtottak ezek az átmeneti módok akkoriban, az első kérdés pedig ezekhez kötődik:

"Miért nem adtok ki olyan új játékmódokat az eseményekhez, mint az Odüsszeia és a Csillagőrzők esetében?"

A válasz sajnos egyszerűbb, mint hinnénk, az emberek érdeklődése hamar alábbhagyott az ilyen módok iránt, az elkészítésük pedig különösen sok energiabefektetést igényelt. Íme a játékmódok népszerűségi görbéje napokra lebontva.

A fejlesztők úgy látják, hogy a LoL alap játékmenetétől jelentősen eltérő játékmódok népszerűsége hamar lezuhan. Eleinte nagy rá az érdeklődés, néhány nap után viszont meredek fordulatot vesz. A végső cél a módok készítése során az, hogy a megcsinálásukra fordított energia arányos legyen azzal, ameddig a közösség élvezi őket.

"Az év végén meg lehet majd vásárolni az események Tekintélykinézeteit? Kiadjátok a 2020 hátralevő részére vonatkozó menetrendet?"

A LoL-ban kétféle módon lehet prestige skinhez jutni. Vagy az adott esemény Tokenjeivel váltjuk ki a kinézetet, vagy pedig az adott év Prestige pontjaival oldjuk fel. Aki esetleg lemaradt volna egy számára érdekes, tokenbe kerülő Prestige kinézetről, az az év végén bepótolhatja majd Prestige pontokkal, viszont a skinhez tartozó ikont és keretet csak a skinhez tartozó esemény alatt lehet megszerezni.

A Riot júniusban közzéteszi az év második felében válható Prestige skinek listáját, amikor Zoe új skinje bekerül a PBE tesztkörnyezetbe.

"Még az év elején utaltatok bemondói szinkronokra. Van hír arról, hogy ezek mikor jelennek meg?"

A fejlesztők elmondták, hogy ezen utalás óta a világ nagyot változott, akkor még úgy tűnt, hogy őszre elkészülhetnek az első ilyen tartalmak, a koronavírus okozta nehézségek viszont egy ennyire személyes jelenlétet igénylő munka esetén nem áthidalhatóak. A Legendary szintű kinézetek és új hősök készítését is negatívan érinti a járványhelyzet, de átmeneti megoldásokkal ezt a részt sikerült megoldani, a bemondó szinkronokat viszont egyelőre pihentetik.

Te mennyit játszottál a League of Legends PvE módjaival?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!