Agüero szemtelen taktikával múlta felül Verónt a FIFA20-ban

Agüero szemtelen taktikával múlta felül Verónt a FIFA20-ban

Összejöttek egy jó kis virtuális futball csatára, aztán ha kevéssel is, de Agüero jobbnak bizonyult Verónnal, főleg a taktikájának köszönhetően.

A legnagyobb nevű futballisták is sokszor a virtuális világban mélyednek el, köszönhetően a koronavírus járványnak, ami teljesen leállította az sportéletet is. Lassacskán azonban csak visszatér minden a régi-új kerékvágásba, azonban a FIFA20 még mindig csábító a labdarúgók körében. Nem régen számoltunk be róla, hogy Kun Agüero bizony nagy elánnal vetette bele magát a játékba, összerakta a csapatát, saját 99-es kártyáját szinte nem is használta, na meg aztán be is szólt az EA-nek egy dolog miatt.

Mindemellett azért továbbra is szereti pörgetni a játékot, mert ha már nem edzhet, illetve készülhet a valódi futballmeccsekre, akkor elég jó elfoglaltság számára a virtuális foci. Sőt, sikerül olyan ellenfeleket is találnia, akik szintén nem kis nevek a szakmában. Ilyen például Juan Sebastian Verón, aki egyszer már visszavonult 2014-ben, majd újra visszatért 41 évesen a pályára 2017-ben, de mindössze 5 mérkőzésen rúgta a bőrt csak a Club Estudiantes de La Plataban, ahol a pályafutását kezdte meg még 1994-ben. Agüero ellen viszont nem volt könnyű dolga, és csatáztak is egy nagyot a FIFA-n belül, miután kialakítottak két gárdát, akikkel egymásnak eshettek, persze csak barátilag. A Manchester City támadója elég jól kigyakorolta a figurákat és bizony a taktikák beállítását sem veti meg. Egy külön stratégiával is készült honfitársa csapata ellen, ami, mint kiderült nagyon nem ízlett Verónéknak. Agüero ugyanis egy ultra defenzív ötlettel rukkolt elő, és egy best of 3 során, az 1:1-es állás utáni, mindent eldöntő harmadik mérkőzésen be is vetette azt. Történt ugyanis, hogy a 29. percben egy gyönyörű kiugratás végén sikerült betalálnia, és utána egy váratlan húzással teljesen lezárta a csapat a kapuját. A 10 mezőnyjátékosából szinte mindenkit visszarendelt, hogy a tizenhatosát őrizzék, tehát nyugodtan kimondható, leparkolta azt a bizonyos buszt a kapuja elé. Ehhez hozzátársult még azt is, hogy ő bizony örömét lelte ebben, és mivel végig hang alapú kommunikációt folytattak egymással, Verónon azért érződött a frusztráció.

Becsülettel próbálkoztak, ment előre, beszorította Agüerot a büntetőterület környékére, de egyszerűen nem tudta feltörni a védelmét, így az egyenlítés is elmaradt. Volt néhány nagy lehetősége Verónnak, bár ellenfele a szabálytalanságtól sem riadt vissza. A két gyözelemig tartó párharcban tehát a harmadik találkozó egyetlen találattal dőlt el. Ha esetleg megnéznétek a csatát, akkor ezt most itt megtehetitek:

A végeredményeket illetően sem lehet arról beszélni, hogy ontották volna a gólokat:

  • Agüero 1:1 Verón
  • Agüero 2:0 Verón
  • Agüero 1:0 Verón

A két argentin játékos minikupáját tehát Agüero nyerte meg, gólok és taktikta tekintetében egyaránt. Nem Verónék volt a legerősebb ellenfelek, de az tény, hogy a Manchester City támadója nem játszik rosszul.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!