Egy afrika profi különleges Guinnes rekordot állított fel FIFA20-ban

Egy afrika profi különleges Guinnes rekordot állított fel FIFA20-ban

Daniel “Dox” Osemeudiame kísérletett tett megdönteni egy FIFA Guinness világrekordot, és az az igazság, hogy rendkívül jól ment neki.

Egy nigériai profi FIFA-s, Daniel “Dox” Osemeudiame, a dél-afrikai MGO Sinister5-ből, előbb semmisé tette, majd szépen megdöntötte a Guinness-rekordot, méghozzá a világ “leghosszabb futball videojáték-maraton” kategóriában. Osemeudiame összesen nem kevesebb, mint elképesztő 58 órát játszott egyhuzamban a FIFA-val, és miután véget ért a műsora, el kellett juttatni a felvételt és az adatokat, hogy a Guinness világrekordokat hitelesítő bizottság megerősítse az új az új világrekordot.

A FIFA Guinness világrekord kísérlet

A történet május 14-től volt érdekes, hiszen Daniel "Dox" Osemeudiame ekkortól vágott neki a nagy feladatnak. Az előző rekordert készült letaszítani a trónról, vagyis Christopher Cook előző eredményét igyekezett semmissé tenni. Mr. Cook 2014-ben 48 óra 49 perc és 41 másodpercig tolta egyhuzamban a FIFA 15-öt. Dox 4 éves kora óta számít FIFA rajongónak, a nevét pedig a bibliai ox után alkotta meg, csak a nevének egyik kezdőbetűjét elé rakta. Egyébként egyetlen célja volt ezzel az egésszel, mégpedig üzenni szeretne az európai játékosoknak, hogy létezik az afrikai e-sport, és örülne, ha több lehetőséget kapnának a kontinens játékosai. A FIFA szériából a 15 és a 20 a kedvence, mivel ezeket tartja a legválósághűbb programoknak közülük. 

Daniel "Dox" Osemeudiame további 10 órán keresztül folytatta és nyúzta a FIFA20-at, miután sikerült átlépnie a mágikus 2 napos határt. mert azt akarja, hogy a lehető leghosszabb ideig a tetején maradjon. A kísérletről természetesen részletesen informálták a Guinness-rekord bizottságát, és ez azért fontos, mivel könnyedén előfordulhat, hogy nem találják szabályosnak a próbálkozást, aztán hiába teljesítené a rekord hosszúságú élőt. Kapott a kísérlete egy hivatkozási számot is, amit meg is osztottak a közösséggel: 190717080225ivmo.

Ez az ötlet, és a kivitelezése nem csak a saját karrierjének tesz jót, ugyanis a nigériai e-sportra is óriási hatással van, sőt ez a fajta figyelem új szintre emelheti az országban ezt az ágazatot. Már csak azért is, mert például a sportért felelős miniszter azon tevékenykedik, hogy legálisan elismertté tegye az e-sportot hazájában.

Dox miután letolta ezt azt embertelen hosszúságú streamet, szépen ki is pihente magát. Számára nem volt nagyon más teendő, mint megvárni a döntést, hogy ő lesz az új rekorder vagy sem. Fontos megjegyezni, hogy Dox betartotta az összes szabályt, beleértve a néhány megengedett szünetet is. Egy ilyen világrekord-kísérletnél, mint például ez, a játékosnak 10 perc pihenője van minden lejátszott egy óra után. Ezek alapján pedig aligha születhetett volna más döntés, minthogy Dox az új FIFA-rekorder.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!