TOTSSF Lukaku egyik statja csalóka, kiakadt a közösség az EA-re

TOTSSF Lukaku egyik statja csalóka, kiakadt a közösség az EA-re

Érthetetlen mit művel mostanában a kiadó, egy újabb eset arra világít rá, hogy most már a statok számolásában is komoly hibák vannak vagy szimplán csak érthetetlen maga rendszer.

Miután kiadták a FIFA20-ban az olasz Team of the Season So Far keretet, a játékosok és maga Lukaku is furcsállotta, hogy nem került bele, viszont a későbbiekben egy SBC formájában az EA azért nem feledkezett meg a belga támadóról. Alapvetően egy egész jó kártyával látták el, azonban a felszín komorabb mélységet takar. Ugyanis nem kellett sok idő és kicsit jobban megvizsgálták egyesek, hogy mit is tud ez a lap. Ekkor döbbentek rá, hogy az EA milyen turpisságot követett el, amin bizonyos a közösség egy bizonyos része felbosszantotta magát. Az upgrade nem minden esetben állja meg a helyét, ugyanis hiába kapott 94 pace, 97 physicality, és 96 shot mutatókat (összesítettben 95-öt), mivel néhány helyen érthetetlen a számolás. Mindezek fényében már érthető, hogy miért érhető el olcsóbb formában ez a kártya.

No de hogy miről is van szó?

Tulajdonképpen az cseszte fel a közösség egy részének újra az agyát, hogy az EA időnként nevetséges módon számol a ratingek kapcsán. Az elsőre "nagyon kívánatos" kártya vérzik néhány sebből, és ezt nem igazán lehet sokkal szebb módon megfogalmazni, mivel egy összehasonlítással érzékeltetve bebizonyították a hamis értékeket. Lukaku mellé odarakták a Lazio középpályásának, Sergej Milinkovic-Savicnek a lapját, aki szintén szerepelt a Serie A TOTSSF-ben. Amint az az alábbi ábrán látható, Lukaku fizikalitása 97, míg Milikovic-Savicnál 96. Viszont a belgának sokkal rosszabb értékei vannak, ha a kicsit lebontjuk ezt a ratinget:

Ez nem csak némi félreszámolás, hiszen ezekből a részadatokból jön ki egy átlag, mi a kártyára lesz ráírva. Elsősorban ez alapján döntenek a játékosok, hogy beszerzik-e vagy sem, ez pedig azt feltételezi, hogy némi trükköt vagy csalást mutatott be az EA Sports. Egy dolgot viszont nem szabad elfelejteni, méghozzá a kiadó által használt formulát. Ilyenkor úgy korrigálják a TOTS in-game értékeket, hogy az eredeti non-inform statokat felszorozzák a TOTS lapon látható számokkal, majd elosztják a non-inform kártyán látható számokkal. Ilyenkor a 99 a maximális szám, és egyes esetekben pedig lefelé vagy felfelé kerekítenek. Mindezek ellenére sokszor még mindig nem tiszta, hogy ténylegesen ezen eljárás szerint történik-e minden vagy valami kavarodás történik. Ez egy jó ideje már könnyen lángba borítja a közösséget, hiszen nem ez az első, hogy a statok körül valami furcsaságra bukkannak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!