Hirdetés

73%-ban bannolják, de a győzelmi aránya az 50%-ot sem éri el

Egyetlen támogató tartja rettegésben az EUW szerver magasabb ELO-ját.

Hirdetés

Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az egyik legerősebbnek tartott szerveren, a Platinum, vagy afeletti játékosok közel 3/4-e nem szeretné, ha a LoL legkülönlegesebb támogatója ugyanabban a mérkőzésben szerepelne, mint amiben ő épp játszani szeretne. A pick/ban fázisban Yuumi olyan törődést kap, amire igazán büszke lehet, mivel jelenleg nincs még egy ilyen karakter az egész játékban, akit ennyire "utálna" a közösség.

A jelenlegi statisztikák alapján a Ranked Solo/Duo mérkőzéseken 73,4%-os tiltási aránnyal rendelkezik a könyvön repkedő cica, ami mellé egy szintén impozáns számot kell még odarajzolni. A pick rate-je Yuuminak 11,7%-os, ami azt jelenti, hogy ha átmegy a rostán, akkor el is hozzák az idézők maguknak. A support mainek nem véletlen foglalkoznak ennyit ezzel az aprócska hőssel, mivel egy jó csapat tagjaként gyakorlatilag lehetetlen vele meghalni. Az idegesítő Q, az ugrálás a hősök között, a hatalmas mennyiségű gyógyítás és több célpontot is lekötő ulti összességében tökéletesen alkalmas arra, hogy értő kezek között lecarryzze az egész meccset.

Hiába van meg a potenciál mindegyik Yuumiban, a számok alapján csak 49,32%-ban képes az a csapat nyerni, amelyik soraiban tudhatja a különleges supportot. Valószínű ebben közrejátszik az, hogy olyanok is próbálgatják ranked körülmények között a karaktert, akik még nem sajátították a mesterfogásokat. Az alapok egyszerűek, de igazán jónak lenni már nem annyira. Hiába gondolják sokan úgy, hogy csak az E-t kell nyomogatni és meg is nyerted a bot lane-et, ez nem így van a valóságban. Vannak jó counterek Yuumi ellen, mint Pyke, Nautilus, Thresh és Leona, valamint nem mindegyik ADC-vel lehet megtalálni az összhangot. Ezreallel és Miss Fortune-nel simán nyerhető az ösvény, de egy Varusszal vagy Caitlynnel ez már sokkal nehezebb feladat.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te tiltod vagy pickeled Yuumit?

 • 29 %
 • 10 %
 • 62 %
Hirdetés
13 db hozzászólás
 • sz3ky1987 1 hónapja
  .
  0 1 Válasz
 • W4rmaks 1 hónapja
  Sett is jó ellene
  0 0 Válasz
 • Pepe51 1 hónapja
  A lusták champje
  0 0 Válasz
 • hi_im_lobotomy 1 hónapja
  Régen nagy ellenzője voltam a makkának - ma azt mondom: összetettebb, mint azt a legtöbben gondolják. Wardolni tiszta frász vele, vagy képtelenség - a mana-management pedig sok tapasztalatot igényel, bizonyos match-up-okban lehetetlen. Kibannolni ellene mindent nem lehet, first pick-nek nem hoznám (ez 10.7-ben még instan-lock volt), de azt se kockáztatnám, h az ellenfél hozza és nincsen rá hatásos válasz... szóval ennek köszönhető a 73,4%-os tiltási arány.
  0 0 Válasz
 • KristoP4X 1 hónapja
  Szerintem nagyon broken a heal miatt, meg felerősíti az ellenséget ap-val vagy ad-val. Nagyon el tudja dönteni a gamet, ha ráugrik a legjobban elfeedelt csapattársára.
  0 0 Válasz
 • istvan05 1 hónapja
  Szerintem nagyon fun kis karakter foleg a jelenlegi urfban
  0 0 Válasz
 • atiboti 1 hónapja
  Na mint egy yuumi main a régi yuumi óta, elytenék pár szót. Régen sokkal jobban a W és az E használatán volt a hangsúly és tanulni kellett. De redemption+Athéné után halhatatlan volt a csapat. Most az early gamején gyengítettek nagyon megfontolt mana management kell hozzá, én ezért építek rá tear~t. Emellett a passzívodra is jobban kell figyelned illetve arra, hogy meg kell választanod, hogy kire megy a heal. Ergo magas skill ceilingje van, sok hátulütöje van a champnek de nagyon erös tud lenni.
  0 0 Válasz
  • atiboti 1 hónapja atiboti
   Ejtenék. *
   0 0 Válasz
 • Browniezz 1 hónapja
  Szerintem azért is op, mert lehet elveszti a botlanet, mert nemtud játszani, de laning phase után lazán betud ugrani egy kassadinba, settbe, katarinaba, illaoiba, gravesbe, dariusba es meg sorolhatnam. 5 perc mulva meg mar van 15 assistja meg egy full stackes mejai
  0 0 Válasz
 • Tundererdo 1 hónapja
  Szimpatikus, jópofa hős. Kevéskét próbálkoztam vele, legtöbb tapasztalatom talán aramon volt és még ott is azt kell mondjam lehetsz akármilyen jó lehet akármilyen erős társ nélkül kutyagumit sem ér.
  0 0 Válasz
  • DrSynclear 1 hónapja Tundererdo
   1etértek
   0 0 Válasz
 • Hasaki 1 hónapja
  egy jó duó örliben megtudja csapni
  0 0 Válasz
 • Kisbarcsik 1 hónapja
  .
  0 1 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?