Búcsúzott a Team Plague az EBL hetedik szezonjától

Búcsúzott a Team Plague az EBL hetedik szezonjától

Eddig tartott a Team Plague menetelése Kelet-Európa legnagyobb LoL bajnokságában.

A WiLD Multigaming az Esports Balkan League hatodik szezonjából kiesett, de még mindig reális esélyük van arra, hogy visszaverekedjék magukat a ligába. Ezzel szemben a Team Plague-nek sokkal nehezebb dolga volt, ugyanis a zárt kvalifikációból kellett megmutatniuk a régiónak, hogy nem véletlen szerezték meg zsinórban második évben a K&H MNEB LoL trófeáját. A rossz kezdés után sikerült megszerezni a Respawn Gaming ellen a várva várt győzelmet, ezzel kivívták a mindent eldöntő tiebreaker meccs jogát. A továbbjutás egyetlen Bo1-re volt gelleréktől, de az utolsó pillanatban megremegett a magyar bajnokok keze.

A mérkőzést streamen nem követhettétek, de Novák "Valnar" Bencétől, a Plague menedzserétől sikerült információkat szerezni azzal kapcsolatban, hogy mi történt az összecsapáson. A pick/ban fázis során sikerült BENZZnek Ezrealt, gellernek Yuumit elhozni, de ez a választás hiába tűnik papíron verhetetlennek, most sikerült rajta fogást találni. Geller Yuumival a kezei között nem veszített még kompetitív meccset, a macedónoknak azonban sikerült az, ami eddig másoknak még soha: kordában tartották a cicát és felőrölték a magyar csapatot. A hatalmas hátrányba került bot lane mellett nem volt esélyük a srácoknak, fokozatosan erőltette rá akaratát a Respawn az ellenfelére. A vereséggel eldőlt, hogy az x25 mellett a macedónok folytathatják a playoffban az EBL S7-et, a PLG búcsúzott a további küzdelmektől.

Valnar kiemelte, hogy nagyon kevés idejük volt összerakni az EBL-re szánt ötöst, mivel a K&H MNEB bajnoki címével járó Esports Balkan League zárt selejtezős spotjáról az utolsó pillanatokban szereztek tudomást. A szerződéseket már nem volt idő módosítani, ezért is kellett néhány tucat óra leforgása alatt megfelelő pótlást találni Coatpustmain, Paresz és mihaibaros helyére. BENZZ képességeit ismerte a vezetőség, de Caesar és Fokkus zsákbamacskaként érkezett a csapathoz. Utóbbival nem is voltak komolyabb problémák, ellenben a menedzser éles kritikával illette az új topost. Caesar nem tudott megfelelő teljesítményt nyújtani, továbbá a viselkedése sem volt tolerálható a csapattársak felé.

A kudarc ellenére folytatódik a munka a kétszeres magyar bajnoknál, komoly tervek fogalmazódtak meg azzal kapcsolatban, hogy az utánpótlás-nevelésben aktívabb szerepet kéne játszaniuk. Egyelőre még nincs hivatalos információ arról, hogy mikor indulhat be a Team Plague Academy szervezeti szinten, de ha dédelgettek LoL e-sportolói ambíciókat, valamint skillért és tapasztalatért sem kell a szomszédba mennetek, akkor mindenképpen figyeljétek a csapat bejelentéseit.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!