Egyvalaki miatt nagyobb ratinget kapott Thomas Müller a FIFA18-ban, mint tervben volt

Egyvalaki miatt nagyobb ratinget kapott Thomas Müller a FIFA18-ban, mint tervben volt

Egy érdekes történet látott most napvilágot, és ez pusztán abból indult, hogy 2018-ban a Bayern München támadójának, Thomas Müllernek a játékban növelni kellett az értékeit, mert "semmiben sem volt jó igazán".

Erre van egy egyszerű, mégis érdekes magyarázat. Van ugyanis egy személy, aki begyűjti és jóváhagyja az adatokat az EA Sportsnál. Ő nem más, mint Michael Mueller-Moehring. Nemrégiben elmondta, hogy korábban a németeknél a válogatott szünet miként törte meg a játékban használt formulájukat. Általában a fejlesztőcsapat nagyjából 9000 adatfeldolgozóból áll, akik között vannak professzionális megfigyelők, illetve edzők is, akik a ratingekről döntenek. A többségét bérlet-tulajdonosok alkotják, akik személyesen néznek meg rengeteg mérkőzés, majd visszajelzést adnak a látottakról. A fejlett statisztikákra való támaszkodás helyett az adatrögzítők szubjektív visszajelzéseket is feltölthetnek minden egyes játékosról. Például az is befolyásolhatja a rating alakulását, hogy mely ligában játszik, hiszen egy bajnokság minél magasabban van rangsorolva annál jobbak lesznek az adott játéskok mutatói.

Viszont az történt, hogy Thomas Müller esetében a mutatott játék és a ratingek eléggé eltértek. Mueller Moehring elmagyarázta a szituációt.

A fejlett statisztikákra való támaszkodás helyett az adatrögzítők szubjektív visszajelzéseket töltnek fel minden olyan játékosról, amelyet megtekintettek egy biztonságos EA Sports webhelyen.

"Volt egy eset Thomas Mullerrel kapcsolatban, akinél egyedül a pozíció stimmelt, de ettől eltekintve úgy igazán semmi sem volt jó." mondta az ESPN-nek.

"Mindig megtalálja a megfelelő helyet magának a pályán, és ez legyűgöző. A játékban azonban ő mégsem tartozik a legnagyobb cselezők közé, és nem tudja úgy igazán megrúgni a labdát - a befejezése néha nagyon, nagyon rossz. A lövése ereje sem a legjobb. Tehát, amikor megnéztük Thomas Muller ratingjeit, akkor olyan minősítéseket figyeltünk, amelyekre azt mondtuk, hogy nincs értelme. Túl alacsony."

Tehát röviden és tömören arra a megegyezésre jutottak, hogy az összesített értékeit meg kell emelni a játékban, hogy az hasonlítson a valódi személy tudásához. Nem hízelegni akartak a német játékosnak, mert azért mindezek ellenére voltak nagyobb hibái, például alighanem az ő nevéhez fűződik a világ egyik leggyengébb szöglete is, melyet a Schalke ellen mutatott be:

Bár a Bayern München 1:0-ára megnyerte ezt a találkozót, német kupa negyeddöntőjében Joshua Kimmich góljával, de igazából mindenki Müller sarokrúgására emlékszik azóta is. A világbajnoki arannyal is büszkélkedhető támadó először nem is akarta elvégezni a szögletet, majd kapott valamilyen utasítást és csak visszaszaladt. Ezt követően akarta gyorsan az üresbe futó társához eljuttatni a labdát, hasonlóan a Trend Alexander-Arnold féle mutatványhoz, mellyel a Barcelonát kivégezték. A németnek azonban pokoli rosszul sült el a lába, és bár hiába látta tisztán a felfutó Coutinhot, sikerült az alapvonalon túlra juttatnia a játékszert egy elbénázótt kísérlet után.

Thomas Müllert végül 87-es ratinget kapott a FIFA18-ban, de ez jóval alacsonyabb lett volna, ha nem lép közbe Mueller-Moehring.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!