5 legnehezebb hős a League of Legendsben

5 legnehezebb hős a League of Legendsben

Rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy ezekkel a bajnokokkal tényleg jól játszatok. 

A League of Legends hőseit rengetegféleképpen sorba lehet rendezni. Mennyi életerővel rendelkeznek alapból? Mekkora sebzést osztanak ki alaptámadásokkal? Milyen gyorsan döntik a tornyokat? Ezek a kategóriák viszonylag könnyedén meghatározhatóak, azonban ingoványos terepre kalandozik az, aki a szükséges skillt veszi alapul, amikor valamilyen módon szeretné kiválasztani a legkönnyebben és legnehezebben játszható hősöket. Ebben a cikkben objektív és szubjektív elemek találkoznak, hogy létrejöhessen a lista, amelyen azaz öt karakter található, akiket talán a legnehezebb tökéletesen használni az éles mérkőzéseken.

Sylas

A kombózás és az alaptámadások resetelése már önmagában egy nem egyszerű feladat, de a tökéletes playekhez meg tisztában kell lenni a játék összes elérhető ultimate képességével. Sylas ellopja az ellenfelektől, majd valamilyen módon maga castolja el az ultikat, amik működése nem mindig egyértelmű. Rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy minden szituációban a megfelelő módon hajtsd végre az ultilopás -> ulti elsütése akciókat, miközben arra is figyelni kell, hogy ne halj meg túlságosan korán a csapatharcokban, mivel mégiscsak egy melee mage-ről van szó. 

Bard

A passzív stackeléséhez el kell kalandozni az ösvényről, de ezeknek a lane elhagyáshoz megfelelő pillanatoknak a megtalálása nem könnyű. A portálokon keresztüli mozgás, valamint az ulti jó helyekre történő dobálása hasonlóan akadályokat emel az avatatlan játékos számára, igazán csak ösvényen lehet könnyű akciókba bonyolódni. A mobilitásban rejlő erőt Solo Queue-ban szinte lehetetlen kihasználni, ezért csapat kell Bard mellé. Ebből sem mindegy milyen áll rendelkezésre, de ennek összerakása már nem a hősön múlik.

Qiyana

Az elemekben rejlő erőt kihasználó lány egy valódi assassin, akivel miden és jungle-ben is lehet játszani. A föld, levegő és víz váltogatása, vagyis a W nyomogatása egyszerűnek tűnik, de a bonyolult kombókat nem két meccs után tapasztalja ki az idéző. Ösvényfázisban és csapatharcokban is törékeny a dzsungelharcos, de egy-egy célpont elkapására nem sok jobb champ van nála. Az elemek császárnője nagyon nehéz, de meghálálja a gyakorlásba befektetett órákat.

Aphelios

Amikor kijött a hős, senki sem értette pontosan, hogyan is működnek a különböző fegyverek, amiből szórja az áldást a játék egyik legerősebb lövésze. Azóta már eltelt nem kevés idő, de még mindig alig-alig találni olyat, aki tökéletesen tudja kombózni a main hand és off-hand fegyvereket. Minden helyzetben más-más megoldásra van szükség ahhoz, hogy magas győzelmi arányok szerepeljenek Aphelios neve mellett, de ezeknek a játékoknak a megtalálása a mai napig egy nagyon nehéz feladat.

Ivern

Az erdő faunájának és flórájának legnagyobb barátja nem rendelkezik bonyolult spellekkel, de az egyedi passzívja miatt szinte lehetetlen megtalálni vele a tökéletes ösvényt, ami a dzsungelen keresztülvezet. Alapból egy második supportról van szó, aki pajzsol és CC-z, sebzésben nem igazán van a topon, ezért is kell odafigyelnie mindig, hogy merre bóklászik el a jungle-ben. Daisy segítségével önmagában képes megfordítani a csapatharcokat, de a mérkőzés ezen szakaszába eljutni kihívást jelent még a legtapasztaltabbak számára is.

Szerintetek mely hősökhöz kell a legtöbb skill?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti melyik hős szereplésével nem értetek egyet a listáról?

  • 6 %
  • 4 %
  • 9 %
  • 11 %
  • 69 %