Hirdetés

5 legnehezebb hős a League of Legendsben

Rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy ezekkel a bajnokokkal tényleg jól játszatok. 

Hirdetés

A League of Legends hőseit rengetegféleképpen sorba lehet rendezni. Mennyi életerővel rendelkeznek alapból? Mekkora sebzést osztanak ki alaptámadásokkal? Milyen gyorsan döntik a tornyokat? Ezek a kategóriák viszonylag könnyedén meghatározhatóak, azonban ingoványos terepre kalandozik az, aki a szükséges skillt veszi alapul, amikor valamilyen módon szeretné kiválasztani a legkönnyebben és legnehezebben játszható hősöket. Ebben a cikkben objektív és szubjektív elemek találkoznak, hogy létrejöhessen a lista, amelyen azaz öt karakter található, akiket talán a legnehezebb tökéletesen használni az éles mérkőzéseken.

Sylas

A kombózás és az alaptámadások resetelése már önmagában egy nem egyszerű feladat, de a tökéletes playekhez meg tisztában kell lenni a játék összes elérhető ultimate képességével. Sylas ellopja az ellenfelektől, majd valamilyen módon maga castolja el az ultikat, amik működése nem mindig egyértelmű. Rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy minden szituációban a megfelelő módon hajtsd végre az ultilopás -> ulti elsütése akciókat, miközben arra is figyelni kell, hogy ne halj meg túlságosan korán a csapatharcokban, mivel mégiscsak egy melee mage-ről van szó. 

Bard

A passzív stackeléséhez el kell kalandozni az ösvényről, de ezeknek a lane elhagyáshoz megfelelő pillanatoknak a megtalálása nem könnyű. A portálokon keresztüli mozgás, valamint az ulti jó helyekre történő dobálása hasonlóan akadályokat emel az avatatlan játékos számára, igazán csak ösvényen lehet könnyű akciókba bonyolódni. A mobilitásban rejlő erőt Solo Queue-ban szinte lehetetlen kihasználni, ezért csapat kell Bard mellé. Ebből sem mindegy milyen áll rendelkezésre, de ennek összerakása már nem a hősön múlik.

Qiyana

Az elemekben rejlő erőt kihasználó lány egy valódi assassin, akivel miden és jungle-ben is lehet játszani. A föld, levegő és víz váltogatása, vagyis a W nyomogatása egyszerűnek tűnik, de a bonyolult kombókat nem két meccs után tapasztalja ki az idéző. Ösvényfázisban és csapatharcokban is törékeny a dzsungelharcos, de egy-egy célpont elkapására nem sok jobb champ van nála. Az elemek császárnője nagyon nehéz, de meghálálja a gyakorlásba befektetett órákat.

Aphelios

Amikor kijött a hős, senki sem értette pontosan, hogyan is működnek a különböző fegyverek, amiből szórja az áldást a játék egyik legerősebb lövésze. Azóta már eltelt nem kevés idő, de még mindig alig-alig találni olyat, aki tökéletesen tudja kombózni a main hand és off-hand fegyvereket. Minden helyzetben más-más megoldásra van szükség ahhoz, hogy magas győzelmi arányok szerepeljenek Aphelios neve mellett, de ezeknek a játékoknak a megtalálása a mai napig egy nagyon nehéz feladat.

Ivern

Az erdő faunájának és flórájának legnagyobb barátja nem rendelkezik bonyolult spellekkel, de az egyedi passzívja miatt szinte lehetetlen megtalálni vele a tökéletes ösvényt, ami a dzsungelen keresztülvezet. Alapból egy második supportról van szó, aki pajzsol és CC-z, sebzésben nem igazán van a topon, ezért is kell odafigyelnie mindig, hogy merre bóklászik el a jungle-ben. Daisy segítségével önmagában képes megfordítani a csapatharcokat, de a mérkőzés ezen szakaszába eljutni kihívást jelent még a legtapasztaltabbak számára is.

Szerintetek mely hősökhöz kell a legtöbb skill?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Ti melyik hős szereplésével nem értetek egyet a listáról?

 • 6 %
 • 4 %
 • 9 %
 • 11 %
 • 69 %
Hirdetés
11 db hozzászólás
 • NeptunusMaximus 1 hónapja
  Hol van azir?
  0 0 Válasz
 • EndeMorke 1 hónapja
  Egy aurelion egy azir egy kalista akkor egy swain 100x nehezebb
  0 0 Válasz
 • NaitsabesKun 1 hónapja
  Furcsa. 1 hete regisztráltam és kb csak Loemifar csinál lolról cikkeket, de mind helytelen. Katarina nehezebb mint Sylas kb. Valamint ezzel az erővel Sona is nehéz hős amúgy, mert meg kell közelíteni az ellenfeledet, kevés a manád, magas a mana cost, ráadásul Yuumi után Sona a legpapírabb hős a játékban.
  0 0 Válasz
 • W4rmaks 1 hónapja
  Sylas egyáltalán nem nehéz champ azir, kata, taliyah sokkal nehezebbek.
  0 0 Válasz
 • Dikmadezso 1 hónapja
  Azért egy Fiora is hiányzik
  0 0 Válasz
 • Justaboy 1 hónapja
  Kindredet nagyon nehéz jól használni pl
  0 0 Válasz
 • ShotoutRaid 1 hónapja
  nehogy már Aphelios meg sylas legyen a legnehezz karakter xdd
  0 0 Válasz
 • DreamR444 1 hónapja
  Szerintem Azír, gp, irelia, pyke is felfért volna! Nameg egy lee sin.
  0 0 Válasz
 • TDT_lori 1 hónapja
  sylas undorító sztem annal meg egy yasuo is nehezebb
  0 0 Válasz
 • pexi 1 hónapja
  0 0 Válasz
 • istvan05 1 hónapja
  Szerinte a jelenlegi hosok fele valamilyen szinten nehez es mindeggyiket ki kell tapasztalni, nemhiszem hogy nehezsegi sorrendbe lehetne helyezni oket mert mindenkinek mas a nehezebb
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?