Visszavonul Uzi, a LoL legendája, a világ egyik legjobb ADC-je

Egy legendával kevesebb tér vissza a nyári szezonban.

2012-ben debütált a Royal Club csapatában az akkor 15 éves fiatal kínai srác, Jian Zi-Hao. Kezdetben még maga sem tudta eldönteni, hogy melyik ösvény lenne számára az ideális, 2013 novemberében úgy döntött csapata, hogy jobb lenne neki, ha kipróbálná magát miden. Négy hónapig küzdött a középső ösvényen, majd visszakerült botra, ahonnan azóta is kirobbanthatatlan. Közel 8 év utána akasztja szögre az egeret és a billentyűzetet Uzi, a League of Legends egyik legnagyobb alakja.

Már második évében megmutatta a fiatal kínai tehetség, hogy elképesztő pályafutás állhat előtte, csapatával egészen világbajnoki döntőig menetelt a 2013-as Worldsön, ahol egy bizonyos Faker és az SKT T1 tudta csak őket megállítani. 2014-ben ismét karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől, de ismét az ezüstéremmel kellett beérnie, az SSW 3-1-re diadalmaskodott az év legfontosabb Bo5-ös párharcában. Pár hónappal az újabb kudarc után nyélbe ütötték a kínai liga valaha volt egyik legnagyobb üzletét, amikor Uzit leigazolta az OMG. A rövid kitérő nem tartott sokáig, mivel a jó eredmények elkerülték a csapatot. 2016-ban az RNG Mata mellé elhozta botra Uzit, aki azóta is kitartott egyesülete mellett. 

2016-ban negyeddöntőig, 2017-ben elődöntőig menetelt az RNG a Worldsökön, miközben sorra nyerték a kínai topliga bajnoki címeit. 2019-ben már érezhető volt, hogy Xiaohu és Uzi, avagy a két veterán már nem képes olyan magasságokba emelni a klubot, de az LPL nyári rájátszásában azért még összejött egy második hely. A VB-n a csoportkörök jelentették a végső állomást a Royal Never Give Up és Uzi számára, aki a sérülései miatt úgy döntött, hogy nincs értelme folytatni a profi karrierjét.

683 kompetitív mérkőzéssel a háta mögött, mindössze 23 évesen visszavonult a világ talán legjobb ADC-je, aki inkább az egészségét próbálja megóvni az orvosok javaslatára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted Uzi meccseit?

  • 36 %
  • 5 %
  • 44 %
  • 15 %