Beszáll a Riot Games a rasszizmus és társadalmi egyenlőtlenségek elleni harcba

Jelentős összegeket mozgat át a Riot Games a kulcsszereplőknek.

Az elmúlt napokban a videójátékipar legnagyobb szereplői összefogtak azért, hogy a közvéleményt jelenleg foglalkoztató problémákra megoldást találjanak. Az amerikai tüntetések hátterében meghúzódó társadalmi folyamatok elemzése még a legnagyobb szakemberek számára sem könnyű feladat, nem is akarja feltalálni a Riot Games sem a spanyol viaszt, egyszerűen szeretnének tenni azért, hogy egy jobb világra ébredhessenek fel az emberek.

A LoL és a VALORANT fejlesztője által közzétett nyilatkozatban az áll, hogy a rasszizmus, az előítéletek és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása egy olyan eszme, ami mellett szeretne elköteleződni a Riot is. Ez adta meg a kezdőlökést, hogy a Riot Games Social Impact Fund elkezdje az adományok gyűjtését, amit azokra a területekre csoportosítanak át, amelyek elősegíthetik a nagyobb volumenű változásokat is. Ezek a területek az alábbiak:

  1. Országos (USA) igazságszolgáltatási reform
  2. Hosszútávú megoldások a rendszerszintű faji diszkriminációra
  3. Helyi közösséges segítése, különösen a feketék tulajdonában lévő vállalkozásokra

Természetesen nem csak az adományok újraelosztásában vesz részt a Riot Games, hanem a cég maga is felajánl jelentős összegeket, amelyekkel megtoldják a befolyó donációkat. A cég reméli, hogy a kiválasztott alapítványok és szervezetek képesek lesznek arra, hogy jelentős, de mégis fenntartható változásokat érjenek el, amelyek segíthetik a társadalmi problémák felszámolását az Egyesült-Államokban és szerte a világban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!