A FIFA20 szurkolói hangokat használják az újrainduló Premier League mérkőzésein

A FIFA20 szurkolói hangokat használják az újrainduló Premier League mérkőzésein

"Egy csomó időt töltöttünk azzal, hogy átgondoljuk miként lehetne a körülményekhez képest feldobni a közvetítéseket"

A brit sportcsatorna, a Sky Sports egy új ötlettel állt elő és összeállt egy partneri szerződés keretein belül az EA Sports-szal, és ezek szerint a FIFA20-ban megtalálható szurkolói hangokat használják majd a zárt kapus mérkőzések és tv adások alatt. Ezzel szeretnék megtölteni az elnéptelenedett stadionokat, és színt vinni a kevésbé hangulatos mérkőzésekbe. A Premier League az egyik hosszútávú partnere az EA Sportsnak, így minden együtteshez saját szurkolói hangokat, kántálásokat készítettek, melyek teljesen autentikusak, de ugyan ez igaz a közönségre is.

A járvány miatt leálló bajnokságok közül néhány újraindul, és ezek közé tartozik a szigetországi élvonal is, bár az egyeztetések nem mentek egyszerűen. Végül azonban úgy döntöttek, hogy mégis újra elindítják a szervezők június 17-én a 28. fordulóval a PL-t. Viszont nézőket nem igazán szeretnének beengedni egyelőre az összecsapásokat, de azt sem szeretnék, hogy teljesen csendben menjenek végbe a 90 percek. Éppen ezért kezdtek el a tv adás és a mérkőzés szervezői azon gondolkozni és olyan módokat keresni, amivel nagyjából vissza tudják adni a koronavírús elterjedése előtti időszakban tapasztalt hangulatot. A Sky Sports viszont megtalálta a lehető legjobb megoldást erre.

"Az egész sportéletet nagyjából két hónapra leállították, így sok időt töltöttünk azon morfondírozva, hogy miután újraindul minden, miként közvetíthetünk meccseket, és tehetjük színesebbé az adásokat. A lehetőségekhez és a környezethez idomulva új módszereket kellett kitalálni a szurkolás megjelenítésére, mivel egyelőre nem lesznek majd látogathatóak az arénák. Azt akarjuk, hogy a Sky Sports nézői továbbra is érezzék, mi a lehető legjobb élményben szeretnénk részesíteni őket, még akkor is, ha nem lehetnek ott a stadionokban." - mondta a Sky Sports ügyvezető igazgatója Rob Webster.

A másik érdekessége ezeknek az eltolt bajnokságoknak, hogy valahol már lezártnak tekinthetőek, míg máshol mostanában kezdik újra a küzdelmeket, a FIFA21 esetében viszont a ratingket meghatározása miatt ez bizony megkavarja majd az állóvizet. Ez azonban még odébb van, hogy érdemben beszélni lehessen róla, viszont az első adásokra a Sky Sportson már nem kell sokat várni, és kiderült mekkor sikert arat az újítás.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!