Helycsere történt az élen, de az utolsó játéknapon dől el a bajnoki cím sorsa

Helycsere történt az élen, de az utolsó játéknapon dől el a bajnoki cím sorsa

A Nice Gaming és a DVSC is pontokat bukott, mégis csere történt az élmezőnyben, és az utolsó fordulóban még bárki bajnok lehet kettejük közül.

A K&H MNEB HPCL 10. játéknapján akár el is dőlhetett volna a bajnoki cím sorsa, azonban a DVSC nem tudott élni a lehetőséggel, és a Nice Gaming is több pontot gyűjtött a kelleténél. Így viszont az utolsó játéknapon mindkét együttes 44 ponttal vág neki a meccsének, és kettejük közül bárki bajnok lehet még.

A DVSC a Veszprémmel játszott egy nagy rangadót, az előző szezon címvédője bár nincs most a legjobb háromban, mégis nagyon komoly játékerőt képvisel. Az egyre nehezedő nyomás és eredménykényszer miatt a DVSC-nek nem is ment simán ellenük, ugyanis az első összecsapáson nem esett gól, és ezzel fontos pontokat hullajtottak. A visszavágón pedig az addig a pályán halványabban muzsikáló Horváth Darius villant. Nyilas ugratta ki társát a 23. percben, aki az átvételt követően rögtön a hosszú lőtte a labdát, esélyt sem hagyva a kapusnak. Ezzel a találattal pedig nehéz helyzetbe hozták a hajdú-bihariakat.

A Nice Gaming az eredmény tudatában még nem lehetett biztos a helyzetében, viszont az első mérkőzésen mutatott játéka már sokkal bíztatóbb volt. Elég komoly fölényt mutatva lesöpörték az MTK együttesét, és Bühner duplájával - a másodikat büntetőből szerezte -, valamint 76. percben a zseniális cselei után Apróval rúgatott még egy harmadik találattal legyőzték a kék-fehéreket. A visszavágó aztán itt is meglepetést hozott, mivel nyomas sem volt az MTK-nál a kegyvesztettségnek, sőt nagy elánnal lendültek támadásba, majd a 17. percben egy jobbról érkező labdát rúgott el a kapus mellett Balásfalvi a hálóba. A Nice nagy rohanásba kezdett ezután, és az igyekezetüket a 92. percben gólra is váltották. A bal hátvéd Ték kiugratását Bali lőtte be, ezzel 4 pontot szerezve csapatának.

A Team Plague és a PMFC játszotta a forduló egyik leggólgazdagabb és legszorosabb párharcát. Újfent érdekesség, hogy a pécsiek ismét képvesek voltak megszorongatni egy náluk erősebb csapatot, de a siker, illetve a pontszerzés is elmaradt. Hazai pályán és idegenben is egyetlen góllal ugyan, de a Team Plague jobbnak bizonyult ellenfelénél, így alighanem bebiztosították helyüket a középmezőnyben, míg a PMFC a 11. helyen áll, és valószínűleg búcsúznak az első osztálytól.

A Puskás szintén belehúzott a végére, és felzárkózott a két győzelmének köszönhetően a Future Gamingre. Idegenben egy könnyed 3:0-ás sikert arattak, Czuppon duplázni tudott, de Leikauf Tibor is szintén eredményesnek bizonyult ezen az estén. Lehetett volna több is, de a HUN Ultras hálóőre kitett azért magáért. A második felvonásban aztán Kozy harcosságának köszönhetően az ultrák szereztek vezetést a 30. percben, és erre a Puskás csak a hajrá előtt néhány perccel tudott válaszolni. Ekkor ismét Czuppon volt eredményes, a fordítás kapcsán pedig már Leikauf Norbert nevét jegyezték le. Ezzel a Puskás jó helyzetbe hozta magát, hiszen egy jó utolsó játéknappal elkerülhetik a kiesőzónát.

A TrollFoci együttese nem fogott ki jó napot, ráadásul a kiesőzónából menekülő Future Gaming nagyon veszélyesen játszott. Az első találkozón ők is szerezték meg a vezetést, miután egy szép passzolgatást végén Arni lőhetett az ötösről a hálóba. A válasz a 75. percben érkezett, egy bejátszott labdát Humenszky váltotta gólra. A visszavágón aztán már a TrollFoci jutott előnyhöz, de a valódi akció a első félidő végén indult útjára. Egy ártatlannak tűnő lövés vágodott le egy védőről Fibonacci elé, aki az ötös sarkáról egyenlített. A szünet után nem sokkal már megint Humenszky kapott egy jó labdát, és most fejjel oldotta meg csapata előnybe kerülését. Kihúzni azonban nem sikerült nekik, a 83. percben egy rövid passzolgatás után Vata egalizált 13 méterről.

A Honvéd szép csendben leszállította magának a két győzelmet, otthon és idegenben is magabiztos győzelmet aratott, és még csak gólt sem kaptak. A Vasasnak, bár van két pont előnye a kiesőzónával szemben, de ez akár még sokba is kerülhet, bár tény, hogy nem a tabella harmadik helyezettje ellen várná el az ember a masszív pontgyűjtést. A Honvéd ezzel a duplával gyakorlatilag bebetonozta a helyét a virtuális dobogó legalsó fokára.

Team Plague 3:2 PMFC Esport
PMFC Esport 1:2 Team Plague

Veszprém Futsal 0:0 DVSC Esport
DVSC Esport 0:1 Veszprém Futsal Esport

HUN Ultras 0:3 Puskás Esport
Puskás Esport 2:1 HUN Ultras

Nice Gaming 3:0 MTK Budapest
MTK Budapest 1:1 Nice Gaming

TrollFoc-Hálószaggató Esport 1:1 Future Gaming
Future Gaming 2:2 TrollFoc-Hálószaggató Esport

DIGI Sport Honvéd 2:0 Vasas SC
Vasas SC 0:2 DIGI Sport Honvéd

A tabella állása a 10. játéknap után:

Az utolsó fordulót június 21-én este 8 órától rendezik, amit élőben követhettek az Esport1 Facebook oldalán vagy a MindiGO.hu kínálatában az EsportGuru TV-n.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!