17 válogatottal indul el az első hivatalos kosárlabda e-sport liga

17 válogatottal indul el az első hivatalos kosárlabda e-sport liga

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség bejelentette az első kosárlabda e-sport ligát, mely a FIBA Esports Open 2020 nevet kapta és nem a hagyományos 1v1 felállásban bonyolítják le.

Az NBA kapcsán korábban már beindult az e-sport élet, most viszont nemzetközi szinten is eggyel nagyobb fokozatra kapcsolnak a felelős szervek. A FIBA Esports Open 2020 ugyanis válogatottakkal vág neki az első szezonjának, mely igazából egy barátságos meccsekből álló kezdeményezés. A június 19. és 21. között tartandó tornára 17 válogatott kapott meghívást: Argentína, Ausztrália, Ausztria, Brazília, Ciprus, Indonézia, Olaszország, Lettország, Libanon, Litvánia, Új-Zéland, Fülöp-szigetek, Oroszország, Szaúd Arábia, Spanyolország, Svájc és Ukrajna.

Minden együttesben 5 plusz 2 játékos kap helyet, és ezt azt jelenti, hogy a FIFA-ban oly népszerű 1v1 helyett itt a Pro Clubs-ra hajazó minden játékos egyetlen karaktert irányító Pro-Am kapja a főszerepet az NBA 2K játékában. A FIBA Esports Open 2020 mérkőzéseit Facebookon, Twitchen és YouTube-on is élőben lehet követni a három napon keresztül.

"A szervezetünk rendkívül büszke és izgatott is egyben, hogy elindítja a saját e-sport szériáját, a FIBA Esports Open 2020-at, amely a NBA 2K-vel együttműködve a nemzeti válogatott csapatok közötti megmérettetésként szolgál. Ez a kezdeményezést szoros összhangban állt a FIBA család kibővítésének stratégiai céljával. Ezekben a kihívásokkal teli időkben ösztönzőnek érezzük az egyes nemzetek szövetségeinek lelkesedését, akik már aktívak ezen a téren, és partnereink voltak az elmúlt néhány hónapban."  - mondta Frank Leenders, az FIBA Média és Marketing Szolgáltatások Főigazgatója.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!