Az utolsó selejtező után Xboxon kialakult a finálé mezőnye, de PS4-en tovább küzdenek néhányan

Az utolsó selejtező után Xboxon kialakult a finálé mezőnye, de PS4-en tovább küzdenek néhányan

A negyedik selejtező után Xboxon kialakult a top 16, PS4-en viszont egy további extra torna dönt az egymillió forintos összdíjazású döntő bejutottjairól a pontegyenlőségek miatt.

Lezajlott az utolsó HUNESZ FIFA Masters selejtezője, és ez azt jelenti, hogy kialakult a két konzolon a top 16-os mezőny, akik megmérettethetik magukat az egymillió forintos fináléban. Azonban míg Xbox-on egyértelműen meghatározható kik jutottak be a legjobb 16-ba, addig a PlayStation 4 esetében ez koránt sem ilyen egyszerű, hiszen nyolcan is 75 pontot szereztek a kvalifikációs időszak alatt, így rájuk még vár egy nagyobb feladat, mielőtt készülhetnek a mindent eldöntő versenyre. Először azonban nézzük meg, hogy alakult a negyedik extra pontgyűjtő selejtező torna, melyen ismét újabb győzteseket avattak:

PlayStation 4

Ezen a konzolon érdekesen alakult a helyzet, hiszen egy olyan játékos nyert, akinek eddig egyetlen pontja sem volt, viszont ezzel a diadallal rögtön bekerült a 75-ösök csoportjába, így még simán lesz lehetősége kvalifikálnia magát a fináléra. KareszKatona77-nek sikerült tehát behúznia az utolsó utáni kiírást, miután a döntőben legyőzte Brandt_x-et. Rajtuk kívül az elődöntőben Miltiadesz37 és domibgf szerepelt még jól, viszont nekik csak a helyosztó maradt a végére, melyet kettejük közül domibgf teljesített sikerrel.

Xbox One

A másik platformon szintén nagy volt a csata a legjobb négybe kerülésért, és itt már 3 olyan játékosnak sikerült eljutni idáig, akiknek ezen pontok nélkül is biztosítva volt a fináléban a helyük. A nap végén aTrueGunnerx hozta el az első helyet, mivel felülkerekedett HUN B3NCE-n, míg a képzeletbeli bronzért Gódor Donát (DVSC játékosa, és egyben a Pro Clubs bajnok csapat tagaj is) és Boreszka95 vívott meg egymással. A párharcukból Boreszka95 jött ki győztesen, de úgy tűnik az eredmény csak másodlagos volt, hiszen Donátnak éppen ennyi is elegendő volt, hogy az utolsó pillanatban beküzdje magát a legjobb 16-os mezőnybe, így ott lehet majd az utolsó tornán is.

Két fontos verseny viszont még hátra van a HUNESZ FIFA Masters első szezonjából. Az egyik a nyolc PS4-es játékos számára kiírt kvalifikációs mini torna, melyre a pontegyenlőség miatt van szükség. Ezt július 3-án 15 órakor rendezik meg, és a nyolc résztvevőt két csoportra osztják majd, ahol oda-visszavágós rendszerben dönthetik el melyik két legjobb juthat tovább az elődöntőbe, majd onnan már a döntőbe vezet az út. A végső győztes szerzi meg az utolsó helyet az egymillió forintos összdíjazású finálén. 

Fontos tudnivaló, hogy minden résztvevő játékosnak regisztrálnia a kell az alábbi oldalon, különben nem kap indulási jogot a fináléra! Ezek után következik július 3-án 18 órától a két konzolon a top 16 küzdelme. Mindkét platformon az elért helyezések alapján kapnak seed-et a bejutók az ágrajzon. Minden mérkőzés oda-vissza vágós, és egészen az elődöntőkig játszanak pénteken, majd a top 4 küzdelmei már szombaton kerülnek megrendezésre.

A ranglistát és a pontokat a hivatalos weboldalon nézhetitek meg, és az utolsó versenyekről bővebb információt hamarosan közzé teszünk.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!