"Nem az első helyet tűztük ki célul, de sikerült kihoznunk a maximumot magunkból" - DVSC Esport interjú

Drámai végjátékban a DVSC Esport jobban koncentrálva végül győzni tudott és ezzel megszerezte a K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjának bajnoki címét, pedig alapvetően nem erre készültek.

Az utolsó játéknapon szenzációs két meccset produkált a DVSC Esport, hiszen kettős győzelemmel fektette két vállra a TrollFoci-Hálószaggató együttesét, míg a nagy ellenlábas Nice Gaming az első mérkőzést magabiztosan behúzta a Plague ellen, de aztán kikaptak meglepetésre, így csak a második helyen végeztek, pedig a forduló előtt még vezették a tabellát jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. Az egész szezon alatt nagyszerűen játszottak, de azért volt némi hullámvölgy, illetve időközben egy fontos játékost is elvesztettek, valamint az is kiderült, hogy bírták a bajnoki címért folyó csatában a nyomást. Most Lovász Tamással beszélgettünk el, a DVSC Esport egyesületi vezetőjével és csapat menedzserével, aki egyébként a pályán is jobb hátvédként segítette együttesét játéknapról-játéknapra:

1. Az első hely volt a cél a bajnokság megkezdése előtt, de összességében milyen álmokkal vágott neki a csapat a K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjának?

"Nem az első hely volt kitűzve célként erre a szezonra. A tervünk az volt, hogy építünk egy olyan csapatot a FIFA21 első szezonjára, amelynek nem lehet probléma a bajnoki cím megszerzése."

2. Elég gyorsan kirajzolódott, hogy el tudtok lépni a mezőnytől és valódi bajnokesélyesek vagytok. Miben változott a csapat, mit csináltatok másként, hogy ennyire megerősödtetek?

"Olyan játékosokat igazoltunk a méglévők mellé, akik a saját posztjukon a legjobbak közé tartoznak. Ezen játékosokat kellett összeszokatni és csapatként funkcionálni. Emellett megtaláltuk azt a felállást, ami a legjobban fekszik a csapatunknak."

3. Egyedül a Nice Gaming tudta tartani veletek a lépést egy idő után. Ez frusztrált titeket vagy inkább erőt és motivációt merítettek belőle?

"Is-is. Fusztráló is volt ez a “nyomás” , mivel ha hibázunk, akkor a Nice Gaming csapata kihasználja ezt és átveheti tőlünk a vezetést. Másrészt ennek az úgymond nyomásnak volt előnye is, ez az előny pedig nem volt más, mint az, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsa csapatunk."

4. A hajrában több fordulóban is nem várt pontveszteségeket könyvelhetett el a csapat. Kívülről úgy tűnt kisebb hullámvölgybe kerültetek, mi történt akkor és hogyan sikerült kilábalni belőle?

"Megmondom őszintén, hogy a pontos választ erre én sem tudom megmondani. Vannak sejtéseim ezzel kapcsolatosan, benne lehet, hogy a BL csoportkör alatt megnyert meccseket veszítettünk el (CreativeFutbol, Empire Tigers...) és nem jutottunk tovább ill. a bajnokság végére elfáradtak a srácok fejben."

5. Az utolsó játéknapra tökéletesen felszívtátok magatokat, egyszerűen nem tudtatok hibázni. Teljesen megérdemelten lettetek bajnokok, mégis milyen érzés volt úgy pályára lépni és játszani, hogy tudtátok nem teljesen a ti kezetekben van a sorsotok? Elképesztő kitartásról és akaraterőről tettek tanúbizonyságot.

"Ahogy említettem, nem az volt a cél, hogy ebben a szezonban bajnokoknak kell lennünk, de nyílván ha már így hozta a sors, akkor természetesen nem akartuk elbukni, ha már ennyire jól szerepelt a csapatunk. Fusztráló volt, de mi teljesen kizártuk az utolsó forduló 2 meccsére a külvilágot és csak saját magunkkal foglalkoztunk!"

6. Mit jelent a DVSC Esport számára a K&H MNEB HPCL bajnoki címe? Nagyon sokat dolgoztatok ezért és végül valóra vált az álom. A jövőben milyen célkitűzéseitek lesznek?

"Preztizs, büszkeség és persze siker! Egyesületünknél rengeteget teszünk azért, hogy mindent megteremtsünk ahhoz, hogy a legsikeresebb sportegyesület legyünk az országban a FIFA terén! Azt az utat szeretnénk megtenni, amit szeretett klubunk, több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb klubja a DVSC! Jó irányba haladunk..."

Egyetlen kérdés még nyitott a K&H MNEB HPCL kapcsán, az osztályozó mérkőzések ugyanis június 28-án kerülnek megrendezésre, ahol eldől melyik csapat folytathatja az első, illetve melyik a másodosztályban. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!