Hosszabbítás, kapus bug és gólzápor, ez volt a K&H MNEB HPCL kupadöntője és osztályozója

Egy izgalmas kupa meccs után, egy rövid ideig tartott a DVTK esélye az első osztálya, de a Puskás megmutatta kié az utolsó hely az élvonalban.

A K&H MNEB HPCL Magyar Kupa döntőjében az első osztály második helyezettje, a Nice Gaming és a másodosztály magabiztos győztese, a Genesis Gaming csapott össze. Egyetlen mérkőzés döntött a címről. Nagy elánnal kezdett a sípszó után a Genesis együttese, és igazából az első félidőben egy picit az ellenfele fölé is tudott kerekedni, majd a 30. percben Alex jobb oldali beadását Nagy lőtte kapásból a rövidre. Az egyenlítésre viszont nem is kellett olyan sokat várni, a félidőben fejben ugyanis rendbe rakta magát a Nice kezdője, és átvették az irányítást az öltözőből kijövet. Az 55. percben Temesvári révén sikerült az egyenlítés, viszont a rendes játékidőben változás már nem történt, így jöhetett a hosszabbítás. Ekkor megint kiegyenlített volna a játék képe, és aztán Bühner, Okolicsányi, Temesvári volt az útja a 101. percben, és körülbelül 11 méterről sikerült azt a kapuba juttatni, amivel a Nice Gaming lett a Magyar Kupa győztese.

Az osztályozó mérkőzésen a Puskás Esport és a DVTK Esport csapott össze. Előbbi az élvonal 10. helyén végzett, míg utóbbi a másodosztály harmadik helyén zárt a szezon végén. Az első összecsapáson az 54. percben Edi csele után be tudta játszani a tizenhatoson belülre Leikauf Tibornak a labdát, aki 4 védő között egyetlen tolás után kilőtte a hosszút. Így a második felvonásra maradt a döntés, de sokáig nem várt a Puskás ezzel, a 8. percben egy kapuskirúgást követően újra Leikauf T. nyargalhatott a kapu felé és az ötös sarkáig menelt, ahol kegyetlenül kilőtt a rövid felsőt. Erre még volt válasza a DVTK-nak, Erdei egy passz után betört a büntetőterületre, és üresbe játszotta magát, így gól sem maradt el, 1:1. A fordulópontot az első félidő végén összejött találat jelentette, ekkor Leikauf Norbert szerzett meg egy már elveszettnek tűnő labdát, amit eljuttatott Edihez, így pár méterről nem okozott gondot megszerezni a vezetést. A negyedik gólt pedig aligha lehetne szavakba önteni, ugyanis egy óriási kapus bug miatt sikerült könnyedén 3:1-es vezetéshez jutnia a Puskásnak:

A DVTK sorsát végül egy kiállítás, valamint egy büntető pecsételte meg, így a Puskás 5:1-es összesített eredménnyel diadalmaskodott és maradt az első osztályban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!