Válaszolt a Riot: Ezért nem törlik ki Yuumit a LoL-ból

Válaszolt a Riot: Ezért nem törlik ki Yuumit a LoL-ból

Ellentmondásos a hős, de akkor sem veszik ki a LoL-ból, hiába követeli ezt a közösség.

Régebben Yasuo, majd Akali volt az a hős, akitől szerettek volna megszabadulni az idézők, de ezeknek az időknek vége. A leggyűlöltebb karakternek járó trófeát átvette Yuumi, a LoL legaranyosabb cicája, aki elképesztő ellenszenvet váltott ki milliókból. A Riot Games természetesen érzékeli ezeket a panaszokat, de csak most jutottak el oda, hogy alapos indokokat szedtek össze Yuumi védelmében.

Nemcsak a low ELO játékosok, de a profik is folyamatosan nyomatékosítják, hogy sokkal egyszerűbb lenne a dolguk, ha a macska végleg eltűnne a LoL-ból. Ennek a "mozgalomnak" az egyik élharcosa G2 Perkz, aki közösségi média oldalán többször is kifejtette, hogy nem kéne Yuumi a játékba.

De melyek azok az érvek és indokok, amikkel a Riot Games megvédi a cicát?

1. érv: Yuumi nem egy könnyen elsajátítható hős

Azzal a Riot is tisztában van, hogy a kitje nem túl bonyolult a karakternek, de azok a játékosok, akik csak most kezdenek el játszani vele, kifejezetten kevés győzelmet szereznek. Ez a trend Akalira és Qiyanára jellemző, akik köztudottan a nehezebb champek közé tartoznak.

2. érv: Túl sokan szeretnek vele játszani

A népszerűségi mutatókban annak ellenére jól teljesít, hogy az overall win rate-je kifejezetten alacsony. A cooperatív elemek, amiket Yuumival maximalizált a Riot, más karakterrel nem igazán érhetőek el, ezért az idézők is kifejezetten választják Yuumit, mivel ezt az élményt szeretnék megtapasztalni.

3. érv: Rossz ellene játszani, az egyensúlyban is vannak hiányosságai, de sikeres karakter

Pontosan tudja a Riot csapata is, hogy még mindig nem találták meg a tökéletes egyensúlyt Yuumi kapcsán. Ők is állítják, hogy kifejezetten frusztráló lehet az ellenfeleknek megtapasztalni, hogy mire is képes Yuumi, de ez nem ok a törlésre.  Törekednek arra, hogy legyen counterplay ellene, ezért is változtatták meg a W-t (CC után nem lehet ugrálni), valamint kapott jelentősebb nerfet az E (több manába kerül). 

Remélik a fejlesztők, hogy ezzel sikerült lecsillapítani a kedélyeket, és Yuumi továbbra is fontos szereplője maradhat a League of Legends világának.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te törölnéd Yuumit a LoL-ból?

  • 39 %
  • 20 %
  • 41 %

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Deathwing 3 éve
    Erről inkább nem írok..
    0 1 Válasz
  • pexi 3 éve
    .
    0 1 Válasz
  • imp3rial 3 éve
    Szerintem messze nem olyan erős azért.
    0 0 Válasz
  • Vike 3 éve
    Hallgatni kellene a profikra
    0 2 Válasz
  • ZhY3N 3 éve
    Akárhányszor kaptam magam mellé, eléggé érezhető, hogy az enemy supportja ott van a pályán, de a Yuumi mintha ott sem lenne. Ha kaptam is magam mellé, a Q-t nagyon kevésszer sütötte el. Tényleg, mintha rám jött volna és viszlát világ elment a játékos..annyira 1v2 feeling volt.
    0 0 Válasz
  • Hasaki 3 éve
    Nem az E manáját kéne nerfelni mert ha manaregent buildelsz akkor az mind1, az E heal értékét kéne nerfelni mert azaz amit erős
    0 0 Válasz
    • attila_28 3 éve Hasaki
      Nem konkrétan a gyógyítás erejét kéne lehúzni, hanem el kellene venni a hiányzó hp alapján kapott bónuszt és egy minimális mértékben emelni kellene a jelenlegi alap erejét. Szerintem az elég nerf lenne számára.
      0 0 Válasz
  • Anonymous326 3 éve
    Hihetetlen hogy az emberek ilyen butaságokon tudnak sírni ... szerintem inkább az ilyen no skill champeket kéne nerfelni mint Yasuo, Vayne, vagy Master Yi De azért bírom hogy mint Sett Sylas meg az ehhez hasonló skilles champeket kell nerfelni mert valaki tud vele játszani és emiatt erős nagyon gáz.
    0 0 Válasz
    • Browniezz 3 éve Anonymous326
      Yasuo és Vayne no skill champ? Najó XDDD... Yasuonak 48%os a winrateje, nemrég nerfelték. Vaynel a laning phase-t túl élni külön skill, a sok rossz matchupról és a kicsi rangeről nem is beszélve. Mechanikailag sem a legkönnyebb, komoly kiting tudást igényel a champ. Master yi lehet könnyű, de nem erős. Szerinted dia felett miért nem hozza senki? Miért nem választja senki pro playben? Slyas úgyszintén. Topon kezd picit visszatérni de szintén nem a legkönnyebb/legerősebb. Settel mondjuk egyetértek, viszonylag könnyű topon, de mostmár simán meglehet játszani. Ami nagyon Op, viszont nem olyan könnyű az a sett support. Azt tényleg lekéne nerfelni. A játékba belefér a változatosság, gondolj bele, vannak erős champek, akik nehezek, de ha jól játszanak vele, akkor brokenek. Pl. Aphelios. Elég unalmas hogy proplayben már 1 hónapja priority pick... riot érdeke az hogy kicsit változtasson a játékon, nem csak az hogy a túl erős dolgokat gyengítse és a gyengéket buffolja. De Yuumi-n nem véletlenül sír mindenki. Beül egy kassadinba és instawin semmi counterplay-el. A profik jobbak látják a játékot, nem véletlen akarják kitörölni. Ahelyett hogy bronzosként lehülyéznél mindenkit, inkább juss ki bronzból
      0 0 Válasz
  • mkvieod 3 éve
    Ez milyen érv, hogy: "az új playerek rosszban teljesítenek vele" Ember, ez szinte bármelyik champről el lehet mondani.. "Túl sokan szeretnek vele játszani"=persze, mert Op Volt egy csávó, aki adc-zett, és egyszerre yuumit is irányította, eljutott platig.
    0 1 Válasz
  • PadawaN 3 éve
    hát sztem nem olyan jó hős
    0 0 Válasz
  • hi_im_lobotomy 3 éve
    Egyetértek. Nem erős. Ha tudod, mitől működik, akkor pedig kifejezetten könnyű ellene játszani lane-en. A macskával nem az ösvényen van probléma, hanem az után, és kifejezetten a középső játékszakaszban. Elkezd belépni a képbe az ösvények közötti szintkülönbség és ezzel együtt Yuumi passzívan biztosított lethalty-ja. Köztudomás, hogy a legtöbb game a 25-35. perc között dől el - ez a meta - és itt mindegy, h a macska mit kapott lane-en, egyszerűen tündököl és skirmish-t skirmish-re nyer. A shut-down gold-ok miatt ott az easy come-back, csak az ellenfél már ki van tiltelve a világból, és többnyire bukja a meccset. Én a hőssel ott látom a problémát, h halálra nerfelték az ösvényfázisát, holott ez csak közvetlenül release után volt túl erős. Részemről visszaadnék a hősnek egy keveset az ösvényre és törölném a passzív lethalty-t. Amikor Top és Bot között gyakran 3-4 szint a különbség, akk a lethalty pusztító.
    0 0 Válasz
  • WhaLion 3 éve
    Szerintem nem olyan erős
    0 0 Válasz
  • Detrix 3 éve
    Én már annak is örülnék ha az ultijából kivennék a kábítást.
    0 0 Válasz
    • attila_28 3 éve Detrix
      Helyette mondjuk mehetne egy elenyésző lassítás akár. Szerintem ha a cc el is tünik de a hatékonysága nem esne akkorát.
      0 0 Válasz
  • DrSynclear 3 éve
    Meow meow...
    0 0 Válasz
  • Tundererdo 3 éve
    Teljesen jó hős egyedi képességekkel. Nem tudom mit kell itt ***ségeket összehordani ráadásul pro játékosnak. Különben is lehet bármennyire elfeedelve egymaga sose fogja tudni lehozni a gamet. Lehet a leghasznosabb adott játékban de ha nincs mellette legalább egy értelmes ember akkor már semmit nem ér. Mégha nerfről lenne szó de hogy ban?
    0 0 Válasz
  • Barany 3 éve
    Yuumi is olyan szerintem mint bármely hős, értő kezek között erős,de aki elsőnek játszik vele annak megyűlik vele a baja(tapasztalat). Aki ismeri annyira hogyan lehet ellene játszani,annak nem lesz gond hiszen tudja miként működik ő. Pl egy hooker supportal simán meglehet nyúzni,ha az adc is figyel persze.
    0 0 Válasz
  • SilaTebo 3 éve
    Én megértem a Riot érveit. ???? Aki nem akar ellene menni bannolja????????
    0 0 Válasz
  • moo 3 éve
    kukába vele
    0 0 Válasz
  • kiskeni 3 éve
    Mikor tanulják már meg az emberek, hogy champ nem lesz soha törölve? Bruh
    0 0 Válasz
    • Browniezz 3 éve kiskeni
      Lehet, de az ilyenekkel hathatnak a riotra és döntéseire, épp ez a cél.
      0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!