Hirdetés

Jelentősen megnőhet a laptopok akkuideje az új Chrome frissítés miatt

Fellélegezhetnek azok a Google Chrome felhasználói, érkezik az új frissítés.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Hazai League of Legends

Best of K&H MNEB League of Legends playoff 3. kör - Team Plague vs. Illés Akadémia Spirit

Hirdetés

Nemcsak a memóriát zabálja, a hordozható számítógép akkumulátor kapacitását is rendesen leszívja a világ legnépszerűbb böngészője, a Google Chrome. Sokan panaszkodtak arra, hogy több ablakban dolgoznak, ami egyszerűen lehetetlenné teszi azt, hogy hosszú távon töltés nélkül fenntarthatóak legyenek az állapotok. Ezek a hangok eljutottak a Google-höz, ezért úgy döntöttek a fejlesztők, hogy a Chrome 86-ban jelentősen kevesebb energiát használnak majd a háttérben megbújó tabok, mivel a nem szükséges JavaScript időzítők és trackerek automatikusan kikapcsolnak ezekben az időszakokban.

A Google prezentálta is a változtatásokat, egy 36 háttérben futó ablakos teszt alatt elérték, hogy 2 órával megnövekedett a laptop akkumulátorideje. Természetesen ez csak az ideális eset, de már YouTube videóknál is érzékelhetőek a pozitív tényezők, akár 36 percet is dobhat a laposon az új böngésző. Minden PC-n és mobil eszközön elérhető lesz ez a frissítés, de még addig bármi megtörténhet, akár az is, hogy elvetik ezt a nagyszerű módosítást.

Jelenleg továbbra is vannak jobb alternatívák a Chrome-nál, ha kifejezetten csak az üzemidő megnövelése a cél, de könnyedén előfordulhat, hogy ezekből a "gazdaságosabb böngészőkből" hiányoznak azok a funkciók, amelyek a Google szolgáltatását a többiek fölé emelik. Addig is nyugodtan bizakodjatok, mivel kicsi az esély, hogy a JavaScript timerek és trackerek autmatikus tiltása végleg elveszne a süllyesztőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Zsizse 1 hónapja
    Remélem minél hamarabb megoldják ezt igen súlyos problémát.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés