Még mindig hiányzik az ARAM-ból egy sokak által követelt funkció

Még mindig hiányzik az ARAM-ból egy sokak által követelt funkció

A Riot Games már egyszer megszólalt az ügyben, de újra felerősödtek azok a hangok, amelyek követelik a várva várt funkciót.

Nem rendszeresen, de elég gyakran bele lehet futni olyan csapattársakba a League of Legends világában, akik bár a hősválasztásnál még szerves részét képezik az ötösnek, de a betöltés után már nem részesei a mérkőzésnek. Szerencsére a Riot Games gondolt ezekre a játékosokra, ezért a remake funkcióját bevezette az 5v5 összecsapásokon, de csak az Idézők Szurdokára vonatkozóan. Nem véletlen háborognak azok a játékosok, akik az Ordító Szakadékban találják meg a boldogságukat, vagyis kizárólag ARAM meccsekkel szórakoztatják magukat.

Az ARAM játékmódban bármennyire is szeretnék, a Riot Games nem tette még bele a remake lehetőségét, vagyis hiába kezdődik el a mérkőzés emberhátrányból, nincs lehetőség azt megszakítani az első percekben. A fejlesztők néhány évvel ezelőtt (még pontosabban 2018. májusában) már kitértek erre a témára, nem is zárták ki a lehetőségét, hogy egyszer majd bekerülhet az ARAM-ba is a remake. Az általuk felsorakoztatott érvek azonban még mindig túl erősnek bizonyulnak, ezért még mindig nem lehet 4v5-ben feladni a meccseket a Howling Abyssben.

  • Ha lenne remake, akkor sokkal több lenne az AFK és a korai disconnectelő
  • Ennek köszönhetően a játékélmény nagy általánosságban leromlana

Ez a két indok áll még mindig a remake-kel szemben, de ez eltörpül a közösség háborgása mellett. A 8. percig kötelező szenvedni 4v5-ben ha törik, ha szakad, ugyanis csak ekkor lehet legkorábban feladni az ARAM meccseket. Persze meg lehet állni a kezdőn, hátha a másik team gyorsan befejezi a meccset, de ez semmivel sem jobb megoldás, mint a remake. Remélhetőleg a Riot újra előveszi ezt a témát és egy átfogó megoldást kínál arra, hogy a játékélményt ne rontsák el feleslegesen az AFK/disconnectelő társak az ARAM módban.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!