Annyira függő lett, hogy elköltötte az egyetemre szánt tartalékát is

Annyira függő lett, hogy elköltötte az egyetemre szánt tartalékát is

Egy játékos hosszú idő után végre nyilvánosan is bevallotta, hogy a FIFA pakkok megszállotja lett, így minden megtakarítása odalett.

A loot box téma most már egyre több országban kerül elő a politikusok megbeszélésein, hiszen úgy látják, hogy a véletlenszerű jutalmak igazából a szerencsejáték fogalmát teljes mértékben kimerítik, és sok esetben a játékosok koránt sem kapják vissza az elköltött pénzük értékét.

Jonathan Peniket a BBC-nek adott interjújában fedte fel, hogy először a szülei pénzét kezdte el rákölteni a játékra.

"Tisztán emlékszem, hogy 2012-ben kérdeztem meg először őket, hogy költhetek-e pénzt FIFA pakkokra. Apa viszont rávágta, hogy az szimplán szerencsejáték, de addig győzködtem őket, míg megengedték."

Akkortájt a fiatal játékos nem teljesen értette mi ezen a szerencsejáték, bár azzal tisztában volt azért, hogy a kedvenc játékosainak kinyitása az kicsi eséllyel kecsegtet.

"Elköltöttem az összeget, és kinyitottam a csomagokat, néhányszor szerencsés voltam, és próbáltam pozitív maradni, de persze mindig rosszul jöttem ki a dologból. Ekkor jött, hogy még 15 fontot rászánok és akkor jó lesz, gondoltam. Ezt négy évig folytattam, egyre több és több lóvét áldoztam a játékra, de sohasem voltam elégedett igazán. Nem csak ez jelentette a problémát, hanem egyre többet titkolóztam emiatt, sőt néha vettem néhány szuvenírt is, így a szüleim láthatták mire költöttem a pénzemet. 2017 aztán megváltoztatott mindent, mivel utolsó éves voltam, és azt terveztem, hogy egyetemre megyek. Szeptemberben pedig jött egy letaglózó hír, miszerint édesanyám rákos. Annyira letaglózott a hír, hogy csak egyetlen dologba tudtam menekülni, a FIFA játékba és a csomagvásárlásokba. Egyszer 30 fontot, aztán 40, majd 50 fontot raktam a játékba. Volt olyan estém, ahol 4 vagy 5 alkalommal is 80 fontot költöttem rá. Már a bankkártyámat is blokkolták utána. Néhány héttel aztán a vizsgáim előtt jött a felismerés, minden pénz, amiért a szüleim és a nagyszüleim dolgoztak, a megtakarításom, a jövőm, az lenullázódott, eltűnt. Csak az utolsó esztendőben ez 3000 fontot tett ki. Teljes mértékben én vagyok a felelős ezért, és elfogadom a következményeit a dolognak. A szüleimnek majdnem megszakadt a szíve, mikor meglátták a bankszámlátmat."

Mostanra már az Egyesült Királyságban is fontolóra vették a csomagok betiltását, és jelenleg úgy tűnik csak idő kérdése, meddig elérhető még a szigetországban ez a funkció. Kérdés, hogy a FIFA21-ben változik-e valamelyest az EA hozzáállássa ehhez a kérdéshez, mert könnyen lehet, hogy az egyik legnagyobb piacot is bukhatják emiatt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!