Agresszívabban szűri ki a LoL rendszere a szándékosan feedelőket és AFK-olókat

Agresszívabban szűri ki a LoL rendszere a szándékosan feedelőket és AFK-olókat

A változtatások már a 10.15-ös LoL frissítésben életbe lépnek.

Riot Scruffy, azaz Mark Yetter egy blogbejegyzésben árulta el a LoL idézőinek, hogy a 10.15-ös patchben megérkezik az éles szerverekre egy olyan csomag, ami segíthet a szabályszegők visszaszorításában. A tervek szerint azok félhetnek leginkább, akik szeretnek szándékosan öngyilkosságot elkövetni (intentional feeding), valamint azok, akik a Fountain alatt táncolnak és/vagy kilépnek a meccsből (leaverek és AFK-ok). 

Erre számíthatnak a 10.15-ös frissítéstől a feederek

Scruffy részletesen kifejtette, hogy a Riot Games automatikus észlelési rendszerét fejlesztik, vagyis jobban szűri ki a rendszer azokat, akik szándékosan a halálukba menetelnek. Emellett agresszívabbá is programozták ezt a rendszert, eddig 0-100 mérkőzés kellett ahhoz, hogy elég bizonyíték összegyűljön a károkozó ellen, hamarosan 0-75 meccs is elég lesz. A büntetés nem változik, az azonnali 14 napos kitiltás fokozódhat, ha a büntetés letöltése után is folytatódik a feedelés.

Természetesen azoknak nem kell félniük, akiknek csak simán rossz a KDA-ja, vagy becsúszik néhány meccs. Ennél sokkal komplexebb vizsgálatokat folytat le a rendszer.

Erre számíhatanak a 10.15-ös frissítéstől a leaverek és AFK-ok

Az észlelési rendszer nagyobb hatékonysággal szűri ki, ha valaki direkt nem mozdul, sőt azzal sem lehet átverni a LoL-t, hogy ha valaki direkt kis területen szaladgál, hogy ne dobja ki a rendszer. A büntetés két részre oszlik. Először is az AFK-ok és leaverek, ha nem tudnak visszacsatlakozni, automatikus vereséget szenvednek el, hiába nyer a csapatuk. Másodsorban sokkal kevesebb AFK-olással is sokkal hosszabb várakozási időre számíthatnak ezek a játékosok. 

A Riot a jövőben tovább szeretné javítani az észlelése rendszert, a 10.15-ös patch után a hibák kijavítására törekednek majd, mielőtt egy más terepre ugranának át.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!