Az új AMD processzorok 20%-kal gyorsabbak lehetnek a Zen 2-nél

Az új AMD processzorok 20%-kal gyorsabbak lehetnek a Zen 2-nél

Ugrásszerű javulásra azért nem kell készülni. 

A világ második legnépszerűbb processzorgyártója mostanában kicsit eltűnt a reflektorfényből. Egyelőre nem sokat tudni arról, hogy milyen CPU-k követhetik az ár/érték arányban továbbra is verhetetlen AMD Zen 2-es (Ryzen 3000-s) generációt, azonban az elmúlt napokban néhány részlet kiszivároghatott az EPYC Milan családról.

Az AdoredTV információ szerint a Zen 3-as CPU-k egy szálon akár 20%-kal jobb teljesítményt is elérhetnek, mint a 3000-s Ryzenek, ami már érzékelhető javulást jelent a mostani technológiai feltételek mellett. A Ryzen 4000-s procik 20%-kal gyorsabbak lehetnek a 32 magos integer munkák alatt is, 64 magnál 10-15%-os javulásra lehet számítani. Mielőtt túlságosan elkezdenétek örülni, minél hamarabb le kell szögezni, hogy az EPYC Milan processzorok a szervergépekhez használt CPU-kat jelentik, de az asztali, gaming PC-kbe épített hardverek is elérhetnek akár hasonló javulást. Ugyanarra az architektúrára épül a Zen 3 is, mint ami a Zen 2, ezért is lehet aggódnia az Intelnek, mivel az átlagos gamerek igényeiknek ezek az olcsó, megbízható és multifunkciós alkatrészek tökéletesen megfelelnek.

Manapság már a játékosok sem csak kizárólag gamingre használják a PC-jüket. Streamelnek, videókat vágnak és képeket szerkesztenek, amellett, hogy a kedvenc játékukat is szeretnék minél magasabb felbontás mellett futtatni. Többszálas mérésekben még mindig az AMD uralja a piacot, de itt a lehetőség, hogy a Xeon processzorok is elkezdjenek félni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!