6 dolog, ami hiányzik és benne lehetne a FIFA21-ben

6 dolog, ami hiányzik és benne lehetne a FIFA21-ben

Nagyon gyorsan közeledik a FIFA21 megjelenési dátuma, és bár konkrétumokat még nem lehet tudni, de egyre többen teszik fel a kérdést: vajon milyen módon szeretné felturbózni az új részt az EA Sports?

Hamarosan több bemutatót is tartanak, ahol a legújabb dolgokról rántják le a leplet, de aligha fognak mindent feltárni a nagyerdeműnek a megjelenés előtt. A közösségen belül most 6 olyan régi-új dolgot írtak össze, amely nagyon jótékony hatással lenne az új epizódra, ha bekerülne.

A legnagyobb negatív visszhangot az okozta a FIFA20 kapcsán, hogy nagyon sokan úgy érezték, ez csak egy új köntösbe bújtatott FIFA19 volt igazából. Az alábbi 6 dolog nem váltaná meg a világot, de mindenképp sokkal izgalmasabbá és színesebbé tenné az új részt, amire valljuk be nagy szüksége lenne a kiadónak és a rajongóknak egyaránt.

1 – Tournamentek

A FIFA14-ben mutatták be először a tornákat az Ultimate Teamben, de vajon minek a hatására távolították el? Pedig egy ideig ott voltak minden FUT-ban, mind Single, mind Online módban. Ha visszahoznák ezt a funkciót, akkor lehetne limitálni a csapatokat, illetve követelményeket is támaszhatnának a résztvevők számára, mint az SBC-k esetében. Az így összerakott együttesekkel pedig egy egyenes kieséses versenyben találnák magukat, a végső győzelem pedig remek kis jutalmakkal kecsegtetne. Sokszínűbb és izgalmasabb lenne az online játék, és olyan kártyákat is többször lehetne látni, akikkel egy idő után már nem lehet találkozni vagy például egy totál silver lapokból álló kezdővel kellene nekivágni egy tornának, és persze az ellenfélnek is ilyen gárdája lenne.

2 – Meccsekre "fogadás"

Több játékban ez már egy bevált formula, de nem valódi pénzre kell gondolni. Az in-game valutából lehet pakolni tetszőleges összeget a meccsre, és a győzelem fejében ez bizonyos szorzóval bónusz bevételt jelentene. Több tartalomgyártó tett már javaslatot erre, tehát ez sem új keletű eset, és valószínűleg jó kis extra téttel látná el a meccseket. Persze ez felvet azért bizonyos kérdéseket is, hiszen a fiatalabb közönséget nem biztos, hogy a legjobb irányba terelné, de mivel ez pusztán a játékon belüli coinokat érintené, így talán egy elfogadható ötletnek tekinthető.

3 – Saját logo és mez

Bármennyire is saját csapatot alapíthatsz, még a FIFA20-ban sem tudod teljes mértékben testre szabni. Az NHL játékokban már sokkal nagyobb szabadságot kapnak a játékosok, és gyakorlatilag bármilyen szerelést vagy logot létrehozhatnak, míg ez a lehetőség nem áll rendelkezésre a FIFA-ban. Valljuk be, most már nagyon illene ezt valahogy beépítenie az EA-nek a FIFA sorozatba is.

4 – Különleges kihívások

Ezek elméletileg úgy működnének, mint az Ultimate Team versenyek. A játékosok feladata az lenne, hogy bizonyos csapatokkal bizonyos mérkőzések forgatókönyvét játszanák le újra a valódi életből. Milyen lenne például átvenni a Liverpoolt 0:3-as félidőnél az AC Milan ellen a Bajnokok Ligája döntőjében? A kihívás az lenne, hogy 4:3-as győzelmet kellene aratnia a játékosnak, és ha ezt megvalósítja, akkor például UCL jutalom ütné a markát. Ez persze csak egy példa a sok közül, hiszen számtalan érdekes összecsapás zajlott le az elmúlt évtizedekben.

5 – Új versenymód a FUT Champions helyett

A FUT Champions bevezetése a FIFA 17-ben még dicséretet kapott, és tényleg jónak tűnt. Viszont igazi versenyzőknek szóló játékmódja nem igazán akad a játéknak.

A 40 meccsről 30-ra történő csökkentés könnyebben elérhetővé tette az alkalmi játékosok számára is a Weekend League-t, ám ez még mindig elég ömlesztett, és valljuk be nem is feltétlenül tükrözi a valós játéktudást sokszor. Főleg, ha valaki nem tudja a teljes hétvégéjét a FIFA-nak szentelni. Az ötlet alapvetően nem rossz, de egyre többen sürgetnék az EA-t, hogy dolgozzá át ezt a módot és tényleg a versenyzés legyen az első számú célja a dolognak.

6 –Trade Deals

Az árkategóriák bevezetése a FIFA Ultimate Teamben eléggé népszerűtlen dolog volt, mint ahogy az is, mikor eltávolították a Trade Dealeket. Ez lehetővé tette a játékosoknak, hogy több kártyát kínáljanak egy még értékesebb kártyaért cserébe. Ez jóval nagyobb szabadságot adott a piaci szereplőnek, de a gondot továbbra is a FIFA pontok jelentették, így ez a módszer sem vehette fel a versenyt, ráadásul az EA aztán tett róla, hogy ez ne is legyen elérhető a játékosoknak.

Ti minek örülnétek a legjobban a FIFA21 kapcsán?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!